reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvedlo monitory, webkameru i bezdrátovou nabíječku pro notebooky

24.6.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Lenovo uvedlo monitory, webkameru i bezdrátovou nabíječku pro notebooky
Lenovo do své nabídky přidalo monitory ThinkVision T24m-20 a ThinkVision M15 nebo webkameru ThinkVision MC50. Objevilo se také nové příslušenství ze série Go, jako jsou myši, klávesnice, sluchátka či bezdrátová nabíječka.
Lenovo tento týden rozhodně nešetřilo novinkami. Na firemní zákazníky cílí se dvěma čerstvými monitory. ThinkVision T24m-20 přináší do kanceláří štíhlý design a úzké rámečky, které jsou ideální při spojení více monitorů vedle sebe. Obrazovka má úhlopříčku 24 palců, technologii IPS, rozlišení Full HD a obnovovací frekvenci 60 Hz, což jsou dostačující hodnoty pro kancelářskou práci.
 
 
Monitor navíc nahradí i dokovací stanici, neboť obsahuje čtyři porty USB-A a Gigabit Ethernet. K dispozici je také port USB-C, který kromě přenosu obrazu a dat zvládne také až 65W napájení (např. notebooku). ThinkVision T24m-20 se začne prodávat letos na podzim za cenu okolo 250 eur.
 
 
Na podzim se začne prodávat také mobilní monitor ThinkVision M15 kombinující úhlopříčku 15,6 palce s rozlišením Full HD a IPS. Monitor s nastavitelným stojanem měří 246 × 360 × 108 mm a váží pouze 860 g. Obsahuje hned dva porty USB-C k napájení a přenosu obrazu. Cena byla stanovena na 230 eur.
 
 
Jako volitelný doplněk ke svým monitorům (především z řad P a T) nabízí Lenovo novou webkameru ThinkVision MC50. Vyznačuje se rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů, 90° zorným polem a duálním mikrofonem s potlačením šumu. Kromě naklápění lze kamerou také otáčet, aniž by bylo nutné manipulovat s celým monitorem. Fyzická krytka pomáhá v zabezpečení webkamery v případě napadení hackery. Červené světlo informuje nejen samotného uživatele, ale také kolegy v práci nebo členy domácnosti např. o probíhajícím videohovoru. K připojení slouží rozhraní USB s funkcí plug & play. Webkamera ThinkVision MC50 dorazí na trh v září a stát bude kolem 100 eur.
 
 
Teprve nedávno Lenovo představilo novou řadu příslušenství Go, která je určena k notebookům a dalším mobilním zařízením. Asi nejzajímavější novinkou je Go Wireless Charging Kit, což je sada pro bezdrátové nabíjení notebooků. Kouzlo spočívá v tom, že je toto příslušenství kompatibilní se všemi 13" až 14" ultrabooky.  Sada sestává z gumového pásku, kterou nalepíte na spodní část notebooku, a připojíte k portu USB-C. Následně stačí notebook položit na 65W dobíjecí podložku tak, aby se ji kdekoliv na ploše dotýkala dvojice pogo pinů z pásky. Následně stačí notebook položit na stůl v kanceláři a hned se začne nabíjet. Podložka navíc funguje trochu jako stojánek, který zlepšuje ergonomii. Prodávat se začne v říjnu za 130 eur.
 
 
Lenovo přidá do nabídky také Go Wireless Mobile Power Bank s kapacitou 10 000 mAh, která umí nabíjet až tři zařízení zároveň – jedno bezdrátově a další dvě přes USB-C (leden 2022, 89 eur). Na trh se dostane lehká bezdrátová myš Go USB-C Wireless Mouse s tříměšíční výdrží baterie nebo ergonomicky navržená Go Wireless Vertical Mouse. Na ergonomii vsází také klávesnice Go Wireless Split Keyboard. Premiéru mělo také několik sluchátek s aktivním potlačením hluku.


reklama