reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG odhalil své nové monitory: 21:9 a UHD vede

17.12.2015, Jan Vítek, aktualita
LG odhalil své nové monitory: 21:9 a UHD vede
Společnost LG přicestuje na CES 2016 s novými monitory, mezi nimiž budou vládnout širokoúhlé displeje a také monitory s vysokým rozlišením. Půjde tak především o velké úhlopříčky i moderní technologie.
CES 2016 začne hned 6. ledna v Las Vegas jako veletrh, na němž výrobci již tradičně vystavují své novinky, které pak budou postupně dostávat na trh v průběhu roku. V případě firmy LG to bude mimo jiné i nová sestava monitorů, které si nyní v krátkosti představíme. Jednak to bude velký zakřivený LG 34UC98 s úhlopříčkou 34" a rozlišením 3440 x 1440 na panelu typu IPS. Tento monitor nabídne i podporou technologie FreeSync a vedle sebe bude mít další 34" model LG 34UM88 se stejným poměrem stran, ale ten už bude mít plochý displej. Firma bude tyto modely doporučovat fotografům a grafickým designérům, kteří vyžadují přesné zobrazení barev, ale více se k tomu zatím nevyjadřuje. Dodává pouze, že oba modely budou mít ve výbavě také rozhraní Thunderbolt 2.





Dále se ukáže pár 27" monitorů LG s rozlišením Ultra HD, a to jednak model UD68 pro hry s podporou FreeSync a pak UD88 pro vážnou práci, jenž bude kalibrovaný a nabídne řadu různých profilů. Oba budou mít ve výbavě také rozhraní USB 3.0 s konektorem typu C. Vedle těchto hlavních novinek se ukáže ještě Infinity Display 24MP88 s prý "neviditelným rámečkem".

Při této příležitosti můžeme ještě krátce zmínit notebook LG gram 15 (model 15Z960) s 15,6" displejem, jenž má být dle výrobce "nejlehčím 15" notebookem na světě" a svými rozměry má odpovídat spíše 14" modelům. Jeho hmotnost bude pouze 980 gramů a půjde o moderní počítač založený na procesoru generace Skylake a systému Windows 10.

Zdroj: Hexus.net
reklama