reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG uvádí ne ohebný, ale ohybatelný OLED monitor i pro hry

4.1.2021, Jan Vítek, aktualita
LG uvádí ne ohebný, ale ohybatelný OLED monitor i pro hry
Společnost LG Display představila nový panel typu OLED, který označuje za Bendable CSO displej optimalizovaný pro hry. Ukáže jej na CES 2021, i když jen virtuálně a my se budeme moci podívat na to, jak lze změnit jeho zakřivení. 
Bendable Cinematic Sound OLED (CSO) od společnosti LG Display je tak určen už dle svého názvu pro sledování filmů, ovšem dle výrobce se bude velice dobře hodit také pro hraní. Ostatně jde o technologii OLED slibující rychlou odezvu, kvalitní barvy, pozorovací úhly i nezměrný kontrast. Zde jde ale i o něco jiného, a sice o možnost displej zcela narovnat, anebo naopak ohnout s poloměrem 1000R. 
 
Čili pokud jej budeme sledovat akorát ze vzdálenosti jednoho metru, což je pro hraní před 48palcovou obrazovkou vcelku vhodný odstup, měli bychom mít střed i okraje ve stejné vzdálenosti. Otázka je, zda bude ohnutý displej opravdu dokonale opisovat kružnici a jak bude vůbec fungovat onen mechanismus, který jej ohne, nebo naopak narovná. 
 
 
Vedle toho je tu ovšem také zmíněná technologie CSO, která neznamená využití nějakých certifikovaných reproduktorů. Jde o to, že zde vibruje a tvoří zvuk samotný displej, v němž je zabudovaný budič s tloušťkou pouze 0,6 mm (dříve 9 mm), díky němuž může být samotný monitor velice tenký a ohebný. 
 
Co se týče použité technologie OLED, my dobře víme, že v jejím případě se nepoužívá žádné podsvícení, protože každý pixel či subpixel je tvořen malými LED, které tvoří světlo samy o sobě. To zajistí skutečně černou barvu a vysoký kontrast, přičemž výrobce nám poskytl údaje o odezvě (pouze 0,1 ms) a variabilní obnovovací frekvenci od 40 do 120 Hz. Více se dozvíme až z prezentace na CES 2021. Společnost LG Display sice dnes zveřejnila slíbený teaser, ovšem ten neukazuje nic zajímavého.  

Zdroj: VideoCardz


reklama