reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-O11WGX: prosklená skříň s certifikací Asus ROG

12.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-O11WGX: prosklená skříň s certifikací Asus ROG
Lian Li si připravila další model skříně typu kostka, který tentokrát vyzbrojila také certifikací Asus ROG (Republic of Gamers). Lian Li PC-O11WGX je z velké části složena z temperovaného skla.
Otázka je, co získáme z certifikace Asus ROG my zákazníci a vypadá to, že půjde spíše jen o logo a o trošku upravený design ve stylu starých Mayů, na něž se Asus odkazuje. Lian Li ale také říká, že design skříně včetně jejích funkčních částí byl upraven na základu zpětné vazby uživatelů.





Jde o již klasický typ skříně obsahující dvě vertikálně rozdělené komory. Ve větší umístěné vlevo je hlavní prostor pro desku s jejími komponenty a chlazením a v druhé menší je pozice zdroje a úložných zařízení, stejně jako kabely vedoucí od předních portů.





PC-O11 WGX však dle Lian Li patří do třídy Middle Towerů a má rozměry 277 x 506 x 457 mm s čistou hmotností 10,6 kg, na níž se bezpochyby značně podílejí skleněné panely, neboť zbytek je jako obvykle hliníkový, ale ne celý, neboť interiér je z oceli SECC. Dovnitř můžeme nacpat i základní desku formátu E-ATX s osmi sloty (nebo i Mini ITX s jedním), ale i když jde o skutečně velkou bednu, máme tu dohromady jen čtyři pozice pro HDD, nebo SSD. Externí pozice tu pak není žádná.





Omezení pro velikost karet a zdroje tu prakticky nejsou, ale procesorový chladič může mít na výšku jen 150 mm, do čehož se rozhodně nevejde vše. chlazení počítá s až třemi vrchními 120mm ventilátory, dvěma zadními 80mm a třemi 120mm vespod. Dle mého názoru mohlo Lian Li skříň ještě trošku rozšířit, aby se dozadu vešel 120mm ventilátor a hlavně vyšší procesorový chladič. Na druhou stranu firma evidentně počítá s tím, že bude využito vodní chlazení.

Mezi funkční vylepšení skříně patří konektor USB 3.1 typu C na předním panelu, místo pro celkem tři 360mm radiátory (nahoře, dole a v přepážce uvnitř) a pak bude možné si grafické karty nainstalovat i ve vertikální poloze díky adaptéru pro slot PCIe a také přídavné sadě Lian Li O11-1. Doporučená cena pochopitelně není nízká a jde o 319 dolarů nebo 280 liber.

Zdroj: Lian Li
reklama