reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-Q33: rozkládací Mini-ITX mrňous na trhu

20.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-Q33: rozkládací Mini-ITX mrňous na trhu
Na konci minulého roku se objevila zpráva o chystané počítačové skříni Lian Li PC-Q33, která je malá, rozkládací a určená pro výkonné sestavy založené na základní desce Mini-ITX. Nyní se objevily přesné specifikace a také termín příchodu na evropský trh.
Nyní se už můžeme také podívat na video, které novou Lian Li PC-Q33 ukáže i v detailech. Nejdříve jsme zmiňovali ale její příchod na trh, což se má prozatím týkat Britského, kde bude k dostání od února za 60 liber, čili cca 2000 Kč. Očekávat ji ale můžeme i na tom našem.





Model PC-Q33 má dle specifikací rozměry 229 x 328 x 240 mm (Š x V x H), hmotnost pouze 2,18 kg, neboť je celá vyrobena z hliníku a jako obvykle také bude dostupná v černé či stříbrné verzi. Není vybavena žádnou externí pozicí pro 5,25" či 3,5" zařízení, pouze interními šachtami pro tři 2,5" zařízení a dvě 3,5".





Dále podporuje krom formátu Mini-ITX také Mini-DTX, neboť nese dvě záslepky pro karty. O chlazení se pak postará jeden zadní 120mm ventilátor a pak tu najdeme přední porty ve složení dvou USB 3.0 a dvou 3,5mm audio.





Už předchozí zpráva mluvila o tom, že mezi omezení patří maximální délka (grafické) karty 220mm, procesorový chladič může mít na výšku maximálně 180 mm a zdroj pak hloubku až 200 mm. Pokud si s pomocí PC-Q33 chcete vytvořit herní sestavu, budete se muset spolehnout na některou z dostupných krátkých, ale výkonných karet, které dodává Asus, MSI a snad i jiní výrobci.


Další možností je do zadní pozice namísto prostého ventilátoru namontovat radiátor + ventilátor integrovaného systému vodního chlazení. To bude vhodné zvláště v případě, že vaše zvolená deska neumožní nainstalovat velký a výkonný chladič procesoru, což je u formátu Mini-ITX časté.

Zdroj: Hexus.net

reklama