reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-Q34: rozložitelná miniskříň

4.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-Q34: rozložitelná miniskříň
Společnost Lian Li chrlí na trh mnoho různých modelů hliníkových skříní, mezi nimiž se objevila také řada PC-Q34. Na nich je zajímavý výběr mezi několika barevnými verzemi a také to, že je můžeme snadno rozložit.
Možnost rozložit takovouto malou skříň určitě přijde vhod, protože právě v případě malých modelů pro základní desky Mini ITX bývá problém s přístupem k jednotlivým komponentám. Samozřejmostí je, že tu máme boční panely jako u jiných skříní, které jsou v tomto případě nacvakávací, takže je lze velice snadno odstranit. Zbytek skříně je vybaven pantem, díky němuž ji můžeme celou otevřít.





Lian Li PC-Q34 patří mezi tzv. SFF skříně a jako taková je určená pro základní desky formátu Mini ITX, ovšem místa je v ní relativně dost, pokud tedy nechceme využívat velké množství pevných disků či SSD. Zapomenout musíme také na optickou mechaniku, neboť zde není žádné místo pro 5,25" zařízení.





Zato je tu místo pro až 180 mm vysoký procesorový chladič, do čehož se vejdou snad všechny věžovité modely se 120mm ventilátorem. Spíše ale budeme muset myslet na to, zda se takovýto chladič vejde na samotnou základní desku. Pro grafické karty je tu na délku místo 220 mm, což už znamená omezení a v případě zdroje je to 180 mm na hloubku, takže tady problém nebude. Vybírat můžeme mezi standardními zdroji formátu ATX.





Celkové rozměry skříně jsou 228 x 330 x 250 mm a hmotnost je díky hliníku pouze 1,85 kg. Dovnitř můžeme vměstnat maximálně čtyři pevné disky nebo SSD a vepředu je standardní výbava dvou USB 3.0 a dvou audio konektorů. Co se týče chlazení, máme možnost do zadní části namontovat jeden 120mm ventilátor.





Lian Li nám dá na výběr mezi modely PC-Q34A/B (stříbrný a černý), které přijdou na cca 2550 Kč a PC-Q34RD/GD (červený a zlatý) jsou asi o dvěstě korun dražší.

Zdroj: Hexus.net
reklama