reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li se pustilo do periferií

25.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Lian Li se pustilo do periferií
Společnost Lian Li specializující se na výrobu hliníkových počítačových skříní ukázala na CES 2016 nové počítačové periferie, mezi něž patří klávesnice a myš. A jako obvykle si za hlavní materiál vybrala hliník.
V případě počítačových periferií je ale použití hliníku pochopitelně daleko složitější než u skříní, neboť pro výrobu počítačových myší se takový materiál zrovna nehodí. Můžeme ale počítat s tím, že se stane základem pro klávesnice Lian Li, která ale rozhodně nebude jediná vyrábějící hliníkové klávesnice. Vzpomeňme třeba na Corsair a jeho mechanické modely.





Lian Li se tedy chystá vyrábět z periferií zatím klávesnice a myši, přičemž na CES 2016 stačila představit již dva modely: stamostatnou klávesnici KM-01WGD a kombo klávesnice a myši KM-01BGN. Vypadá to však, že obě klávesnice jsou stejné, pouze mají jiný nádech barvy, pokud tedy fotografie nezkreslují (dle zprávy ne, jde o klávesnice s nádech do zelené a zlaté). Záměrem firmy je nabízet periferie v takových barvách, aby ladily s počítačovou skříní, čili půjde především o černé a stříbrné a pak také o další barvy (zlatá), jež firma využívá u svých moderních skříní.





Ukázané periferie Lian Li byly dosud prototypy, ale finální produkty by se neměly příliš lišit. Máme tu tedy ploché klávesnice typu Chiclet s provedením, na něž jsou zvyklí majitelé notebooků. Rozložení kláves je standardní a poukázat lze na jednořádkový Enter, na jehož místě se částečně usídlilo zpětné lomítko a leckomu by nemusely být po chuti tenké klávesy ve zcela vrchní řadě, které jsou navíc nalepeny na druhou řadu. Pokud bychom měli hledat v aktuální nabídce ekvivalent, pak klávesnice Lian Li vypadají jako od firmy Apple.

Myš je evidentně vyrobena z plastu s lesklým povrchem a vybavena je dvěma hlavními tlačítky, kolečkem a také jsou vidět dvě postranní pro palec. Lian Li ale sděluje, že myš může být nakonec vyrobena z jiného materiálu.

Je zřejmé, že Lian Li se na rozdíl od většiny ostatních firem nezaměří na hráče, ale na kanceláře a prostě pracovní prostředí. Pak je tu ale ještě otázka ergonomie, čili to, zda bude tenká Chiclet klávesnice s nízkým zdvihem pracantům vyhovovat, ale to už si každý musí určit sám. Uvidíme tedy, zda to Lian Li dotáhne do konce a své periferie vyšle na trh. Firma zatím neprozradila, kdy bychom je mohli očekávat, ovšem jejím záměrem je nabízet kombo klávesnice a myši za 45 USD, což není tak moc.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama