reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li uvádí jachtovou skříň pro fanoušky lodí

11.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Lian Li uvádí jachtovou skříň pro fanoušky lodí
Společnost Lian Li občas překvapí nějakou neotřelou novinkou a nyní je to počítačová skříň ve tvaru jachty. Vyrobena je pochopitelně z hliníku a dokáže v sobě nést sestavu založenou na desce formátu Mini ITX.
Lian Li Yacht PC-Y6 byla k vidění na CES 2016, kde byla uvedena jako speciální edice počítačových skříní. Celá je vyrobena ze sešroubovaných bíle natřených hliníkových plechů a už dle zběžného pohledu na okolní fotografie je patrné, že malá lodička to rozhodně nebude. To potvrzují specifikace hovořící o celkové délce 764 mm, šířce 259 mm a hmotnost je 4,9 kg. Do vany si ji s sebou tedy asi nevezmeme, ale to nejen kvůli rozměrům.





Tato specialitka je také vybavena podsvícením pomocí RGB diod, takže nemusí svítit pouze červeně, jak ukazuje úvodní obrázek. Jde tedy o loďku pro základní desku formátu Mini ITX, která bude ukryta v horní nástavbě, a bude tak nejvíce vystavenou komponentou. Je také patrné, že tu nebude zrovna moc místa pro procesorový chladič, takže budeme muset vybírat z nízkoprofilových, pokud tedy nebudeme chtít přijít o vrchní kryt. Maximální výška procesorového chladiče tak je 60 mm.





Přímo pod základní deskou bude mít svůj prostor grafická karta, přičemž v jejím případě to nevypadá na nějaká omezení, takže bude možné využít libovolně dlouhou grafiku, i když specifikace mluví o délce max. 300 mm. Pro její propojení s deskou budeme muset využít speciální kšandu, která ji napojí na slot PCI Express x16. Za i pod kartou pak bude pozice pro jedno 2,5" zařízení a hned pod ním ještě jsou dvě pozice pro 3,5" zařízení. Další 2,5" pozice by měla být ještě jinde. Ventilátor by zde měl být jediný, a to 120mm přímo pod pozicí karty, čili ten ji bude jednak ovívat zespoda, odkud bude také vytahovat vzduch a chladit pevné disky. Jiné ventilátory díky otevřené konstrukci nejsou třeba.





Co se týče zdroje ten má svou zadní stranu s konektorem zcela dole pod deskou i grafickou kartou a evidentně nejde o formát ATX, nýbrž o SFX. Budeme tak omezeni výběrem, který v této oblasti není tak široký jako mezi zdroji ATX. Povšimněte si také ještě třech knoflíků hned vedle zdroje. Právě s jejich pomocí budeme moci libovolně měnit odstíny podsvícení, neboť každý ovládá jas jedné složky (RGB). Lian Li udává, že použilo vodě odolné LED pásky, ovšem stejně bych tuto loďku na vodu raději nespouštěl.





Nakonec můžeme zmínit ještě tři novinky, respektive tři nové barevné verze již dříve představené skříně PC-08. Vyrobeny jsou z kombince hliníku a temperovaného skla a my je budeme moci koupit i v modré, nazelenalé a zlatavé barvě. Dříve byla k dispozici pouze černá.

Zdroj: Hexus.net
reklama