reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Brio 4K Pro: webkamera se 4K rozlišením, které stejně nevyužijete

7.2.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech Brio 4K Pro: webkamera se 4K rozlišením, které stejně nevyužijete
Logitech představil svou údajně nejpokročilejší webovou kameru. Týká se to nejen nabízeného rozlišení, ale také podporovaných funkcí zahrnujících HDR nebo přihlášení k počítači rozpoznáním obličejem přes službu Windows Hello.
Na podzim loňského roku odhalil Logitech webkameru připravenou pro streamování videa. Nyní uvádí ještě pokročilejší model, který nese název Brio 4K Pro. Už z něj je patrné, že hlavním lákadlem v tomto případě bude podpora 4K rozlišení, konkrétně 4096 x 2160 pixelů. Otázkou ovšem zůstává, zda v praxi nalezne své využití jinak než při prostém nahrávání obrazu, neboť vyžaduje opravdu rychlé internetové připojení na straně odesílatele i příjemce. Naprostá většina služeb pro videohovory navíc podporuje maximálně Full HD, populární Skype přitom není výjimkou. Pokud k tomu ještě připojíme vysoký dynamický rozsah (HDR), který je webkamerou rovněž podporován, přidají se navíc dost vysoké nároky na výpočetní výkon počítače.





Snímkovací frekvence činí 30 fps při 4K rozlišení a 60 fps při Full HD, maximálních 90 fps je potom možné dosáhnout při využívání HD rozlišení. K dispozici je také možnost pětinásobného digitálního zoomu, automatického ostření nebo technologie RightLight 3, která sama přizpůsobuje obraz podle osvětlení v místnosti. Velikost zorného pole je možné nastavit mezi 65 a 90 stupni. Dodávaný software navíc zvládne nahradit pozadí za jiné, aniž by bylo nutné používat zelené klíčovací pozadí. Kvalitní snímání zvuku zase zajišťuje dvojice všesměrových mikrofonů s aktivním potlačením hluku. Zajímavostí je také infračervený senzor podporující službu Windows Hello, takže pro přihlášení do operačního systému není potřeba zadávat heslo – stačí, aby kamera rozpoznala uživatelův obličej.

Logitech Brio 4K Pro se k počítači připojuje přes rozhraní USB 3.0 či USB 2.0 a rozumí si se systémy Windows, Mac i Chrome OS. Novinka se v těchto dnech začíná prodávat v Evropě, a to za cenu 239 eur, v přepočtu 6 500 Kč, spolu se tříletou zárukou. Jedná se zkrátka o vlajkovou loď mezi webkamerami, což je poznat nejen na nabízených funkcích, ale rovněž na ceně.

Zdroj: Liliputing.com
reklama