reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G213 Prodigy: membránová klávesnice se chce vyrovnat mechanické

12.11.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech G213 Prodigy: membránová klávesnice se chce vyrovnat mechanické
Logitech začal prodávat svou novou herní klávesnici G213 Prodigy, která využívá nový typ kláves Mech-Dome. Jak ovšem naznačují zahraniční recenze, mechanickým spínačům se nevyrovná ani zdaleka. Útěchou může být alespoň RGB podsvícení nebo odolnost při polití.
Logitech G213 Prodigy je jedním z nejnovějších přírůstků do segmentu herních periferií této tradiční značky. Jedná se o herní klávesnice, která spoléhá na levnější membránový systém, ovšem podle výrobce by se kvalita měla blížit uživatelského zážitku z mechanických klávesnic. Zásluhu by na tom měl mít systém Mech-Dome využívající klávesy s aktivační silou 45 g a celkovou hloubkou stisku 4 mm. Parametry jsou tedy papírově stejné jako u spínače Cherry MX Brown, přičemž hlučnost by měla být znatelně nižší. Zní to možná až moc dobře na to, aby to byla pravda. Jaká je tedy skutečnost?





Zatím jsme neměli možnost novinku sami vyzkoušet, ale zahraniční recenzent hodnotí klávesnici spíše průměrně. Například redaktor webu Tom’s Guide uvádí, že při používání klávesnice měl spíše pocit, jako by se jednalo spíše o kancelářský než herní model. Zpět ovšem k vlastnostem, které uvádí Logitech na svých internetových stránkách. G213 Prodigy se chlubí až čtyřikrát citlivější zpětnou vazbou ve srovnání s jinými klávesnicemi, samozřejmostí je také funkce antighosting zabraňující problémům při stisku více kláves najednou. Vhod může přijít odolnost při polití tekutinou (testováno bylo 60 ml) nebo znečištění.

Dalším lákadlem je RGB podsvícení, které nabízí 16,8 milionu barev, které si uživatel může přizpůsobit v pěti individuálních zónách podle svých představ či nálady. Software od Logitechu navíc umožňuje barvy i efekty synchronizovat s dalšími periferiemi tohoto výrobce. V pravém horním rohu nalezneme samostatná tlačítka určená k ovládání médií, mohou posloužit kupříkladu k zastavení hudby nebo změně hlasitosti. O zvýšení pohodlí se starají nožičky nastavitelné do dvou různých úhlů a integrovaná opěrka zápěstí. Klávesnice má rozměry 218 x 452 x 33 mm a hmotnost přibližně 1 kg. K počítači se připojuje přes rozhraní USB 2.0 pomocí 1,8 m dlouhého kabelu.





Logitech G213 Prodigy je k dostání na českém trhu za cenu okolo 2 200 Kč včetně DPH, zatím se ovšem jedná o model s americkým rozložením kláves. Česká verze by se na trh mohla dostat později.

Zdroj: Logitech.com
reklama