reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G502 Proteus Spectrum s RGB podsvícením

5.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Logitech G502 Proteus Spectrum s RGB podsvícením
Na starší model Logitech G502 Proteus Core naváže nový model G502 Proteus Spectrum Gaming Mouse. Jde tedy o herní myš, která je vybavena konfigurovatelným RGB podsvícením. Co vše nám tedy nabídne?
Původní model Logitech G502 Proteus Core zaujal před rokem a půl svým senzorem s rozlišením celých 12 tisíc dpi a od nás si odnesl ocenění TREFA Světa hardware. Logitech jej označil za nejlépe prodávanou herní myš světa, což nebudeme rozebírat. Jisté je, že s dnešní cenou kolem 1900 Kč s DPH rozhodně nejde o jednu z nejlevnějších herních myší.





Nyní se chystá na trh model G502 Proteus Spectrum a jak nám napovídá stejné základní označení G502, nepůjde o výrazně odlišný produkt. Jen těžko budeme hledat na jeho fyzickém zpracování rozdíly, jimiž by se odlišil od původního Proteus Core. Vybaven je také naprosto stejným senzorem s vysokým rozlišením i systémem pěti 3,6gramových závaží, s jejichž pomocí si můžeme upravit celkovou hmotnost.





Vypadá to tedy, že nová Proteus Spectrum dostala opravdu jen nastavitelné podsvícení, které lze pomocí doprovodného softwaru synchronizovat s podsvícením jiných periferií. Jde samozřejmě jen o periferie Logitech G, které takovou možnost podporují. Logitech Gaming Software (LGS) nám umožní si vybrat mezi 16,8 miliony odstínů, takže budeme klasicky míchat 256 odstínů červené, zelené a modré. A jako obvykle tu máme několik efektů jako pulzování nebo procházení celého barevného spektra.

Optický senzor PMW3366 umožní nastavit rozlišení v rozmezí od 200 do 12.000 dpi a zcela zakázat akceleraci, vyhlazování pohybů (angle snapping) a nastavit vzdálenost, ze které je myš stále schopna snímat povrch (lift off distance). Celkem tu pak máme 11 programovatelných tlačítek včetně kolečka.

Otázka je, zda Logitech G502 Proteus Spectrum na trhu nahradí, nebo jen doplní původní Proteus Core. K dostání bude od poloviny února 2016 za doporučenou maloobchodní cenu 2490 Kč. Bude tak o cca 500 Kč dražší než byla původní reálná cena Proteus Core a pak už záleží jen na vás, zda vám za to její podsvícení stojí. Veškeré specifikace najdete na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Logitech
reklama