reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G810 Orion Spectrum: barevně podsvícená mechanika

4.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Logitech G810 Orion Spectrum: barevně podsvícená mechanika
Společnost Logitech si připravila novou mechanickou klávesnici využívající jeho vlastní tlačítka Romer-G a prý "inteligentní RGB podsvícení". Jde pochopitelně o herní klávesnici se standardním rozložením a malými rozměry.
Logitech G810 Orion Spectrum RGB Mechanical Gaming Keyboard má tedy standardní rozložení kláves a těch několik speciálních tlačítek, jež tedy nemůžeme počítat mezi klávesy, zabere jen volný prostor a klávesnice kvůli nim není o nic větší. Její okraje jsou tenké a design nijak nápaditý, takže nás na první pohlled zaujme především barevné podsvícení a logo v horním levém rohu. Přídavná tlačítka nad numerickým a středovým blokem kláves poslouží především pro ovládání multimédií a pro uložení maker mohou posloužit klávesy F1 až F12, které ovšem nejsou zrovna po ruce.





Tlačítka Romer G s výdrží 70 milionů stisků jsme si vyzkoušeli už s modelem Logitech G910 Orion Spark, který má také RGB podsvícení kláves a k tomu celkově lepší výbavou, ovšem také přijde zákazníky na více než 4000 Kč. Jenomže doporučená cena nové klávesnice G810 Orion Spectrum je kupodivu ještě vyšší, a to 5199 Kč s daní, za niž bude k dispozici od února. Otázka je, proč byla původní doporučená cena Orion Spark stanovena na necelých 5000 Kč a Orion Spectrum je se svou slabší výbavou ještě dražší.





Že by byl zakopaný pes v onom inteligentním podsvícení? To umožní nastavit software Logitech Gaming Software (LGS), kde si můžeme vybrat pro každou klávesu libovolný odstín a synchronizovat efekty s dalšími periferiemi Logitech, které danou funkci podporují. LGS také obsahuje už profily podsvícení pro více než 300 her, ovšem model Orion Spark je na tom v podstatě stejně.





Vedle představení nové klávesnice Logitech ještě oznámil, že si chystá akci spojenou s herním titulem Tom Clancy’s The Division. Jednak chystá novou verzi Arx Control (viz recenze Logitech G910 Orion Spark) a pak také speciální profily pro RGB podsvícení, které budou uzpůsobeny právě této hře. A pak, počínaje 8. březnem, budou vybrané klávesnice prodávány s touto hrou zdarma a jde o následující tři modely:
  • Logitech G410 Atlas Spectrum TKL
  • Logitech G810 Orion Spectrum RGB
  • Logitech G910 Orion Spark RGB

Zdroj: TZ Logitech
reklama