reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G920 Driving Force: force feedback pro PC i Xbox One

11.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Logitech G920 Driving Force: force feedback pro PC i Xbox One
Logitech dnes ohlásil novou řadu volantů s označením G920 Driving Force, které přijdou ve verzi pro PC i pro Xbox One. Nabídnou přitom technologii force feedback, která námi bude cloumat pomocí dvou motorů.
Logitech G920 Driving Force tedy má přijít jako volant určený pro PC i konzoli Xbox One, které se budou od modelu G29 trošku lišit svými ovladacími prvky, jak ostatně můžete vidět na fotografiích. Rozlišit je můžeme jednoduše dle loga uprostřed volantu (nahoře je verze pro Xbox a PC a dole pro PS3 a PS4, model Logitech G29). Jde tedy o volant s force feedback využívající dva silné motory pro pohyb volantem, jejichž převody mají vydržet i hrubé zacházení, pak jsou volanty dole a nahoře ručně obšité kůží a obsahují také pedály z nerezové oceli. Pro řazení jsou tu pod volantem rovněž nerezová pádla.





Pokud ale budeme chtít řadit tradičním způsobem, budeme si moci dokoupit Driving Force Shifter se šestmi rychlostmi a zpátečkou. Jedná se také o vůbec první volant firmy Logitech, který je kompatibilní s konzolí Xbox One.





Logitech G920 Driving Force slibuje, že s pomocí motorů bude realisticky simulovat různé vozovky nebo také adhezi pneumatik a dle odezvy volantu bychom měli poznat i to, že se auto v zatáčkách začíná nedotáčet nebo přetáčet, popřípadě že jde rovnou do smyku. Výrobce také slibuje kvalitní materiály a vysokou odolnost volantu díky odolné konstrukci s kuličkovými ložisky na hřídeli volantu. Máme tu také řadu tlačítek, jež si budeme moci naprogramovat a vypadá to, že již starší verze G29 pro PlayStation má také nad středem volantu i jednoduchý LED otáčkoměr, nehledě na odlišná tlačítka.

Nové volanty Logitech G920 Driving Force přijdou na trh až v říjnu, a to s doporučenou cenou 400 USD, která rozhodně nepotěší. Za Driving Force Shifter pro řazení dáme dalších 60 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama