reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech K480: klávesnice pro desktop, telefon i tablet

3.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Logitech K480: klávesnice pro desktop, telefon i tablet
Společnost Logitech si připravila novou zajímavou periferii, a sice klávesnici Bluetooth Multi-Device Keyboard K480, která se bude hodit pro ovládání a psaní na desktopovém počítači, ale i na mobilním telefonu či jiném zařízení.
Koncept tohoto zařízení je jasný už z pohledu na fotografii. Klávesnice Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 je bezdrátová a rozhraní Bluetooth ji slouží k připojení k počítači a mobilnímu telefonu, či alespoň tak to vidí její výrobce. Je ale jasné, že ji budeme moci připojit ke kterémukoliv zařízení, jež má ve výbavě rozhraní Bluetooth a dá se využít pro psaní textu. Nezáleží, zda je založeno na operačním systému Mac OS, iOS, Windows 8/Phone/RT, Chrome OS nebo Android.





Logitech K480 má ale pro mobilní telefony připravenu speciální drážku, do níž je můžeme zaklesnout, abychom dobře viděli na text. Tato drážka prochází téměř celou šířkou klávesnice, takže je dostatečně velká i pro tablet. Klávesnici navíc můžeme najednou spárovat s až třemi zařízeními a mezi nimi se v okamžiku přepínat, takže pokud nám na telefon přijde zpráva, můžeme si na něj v okamžiku přepnout a pomocí klávesnice odpovědět. Poslouží k tomu kruhový ovladač v levé části, jejž bychom si mohli splést s knoflíkem pro nastavení hlasitosti.

Klávesnice samotná má hmotnost 820 gramů a rozměry 299 x 195 x 20 mm, takže drážka bude široká cca 27 cm. Měl by se do ní tedy vejít i 10palcový tablet na šířku. Klávesnici napájí dvě baterie typu AAA, které mají vydržet až po dobu dvou let.

Dostupnost v Evropě je naplánována na tento měsíc a cena je známá pouze jediná, a to v amerických dolarech: 50 USD. Podrobnější obrázky si můžete prohlédnout na webu výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Logitech
reklama