reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Orion G610: tentokrát s Cherry MX

18.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Logitech Orion G610: tentokrát s Cherry MX
Logitech je známý tím, že raději využívá svá řešení a svůj hardware, a tak jeho klávesnice G410, G810 či G910 využívají tlačítka Romer-G. Nyní se ale Logitech rozhodl nabídnout novou klávesnici, která využívá tlačítka Cherry MX.
Logitech Orion G610 je tedy další z řady mechanických klávesnic, která tentokráte využívá tlačítka Cherry MX Red nebo Cherry MX Brown. Na výběr je tedy mezi tlačítky s lineárním stiskem, nebo s mírnou hmatovou odezvou. Logitech nám tak dává na výběr, zda chceme osvědčená tlačítka německého výrobce, nebo jeho verzi.





Klávesnice samotná je poměrně jednoduchá a její výbava navíc čítá několik tlačítek pro ovládání zvuku, multimédií a bílého podsvícení, stejně jako je tu tlačítko pro zapnutí herního režimu, čili deaktivaci kláves Windows. Jde tak o model podobný tomu, jejž Logitech prodává pod označením G810 Orion Spectrum, ovšem s jinými tlačítky a pouze bílým podsvícením. U toho si budeme moci nastavit jas, a to u každé klávesy zvlášť, a využít také řadu režimů jako světelné vlny nebo pulzování. Podsvícení také půjde synchronizovat s ostatními periferiemi, které patří do skupiny Logitech LGS.





Vedle toho si můžeme nastavit i makra, přestože pro ně klávesnice nemá přímo vyhrazená tlačítka a k dispozici jsou profily přiřaditelné různým aplikacím a hrám.





Klávesnice má rozměry 153 x 444 x 34 mm a hmotnost 1259 gramů. Využívá rozhraní USB 2.0 na kabelu o délce 1,83 metru. Obě tlačítka mají odpor při stisku 45 gramů, celkový zdvih 4 mm a na stisk reagují už v jeho polovině.

Logitech chce nabídnout novou G610 Orion Brown a Red od začátku dubna, a to za doporučenou cenu 105 liber, nebo u nás za 3876 Kč. Za tuto cenu si ji budeme moci objednat přímo od Logitechu s poštovným zdarma, ovšem je otázka, zda toto bude platit i u nás.

Zdroj: TZ Logitech
reklama