reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Manli potvrzuje specifikace GeForce RTX 3060 Ti

23.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Manli potvrzuje specifikace GeForce RTX 3060 Ti
Společnost Manli, která je u nás už relativně neznámá, ale dříve měla své karty běžně v nabídce českých obchodů, potvrdila specifikace chystané grafické karty NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti. Ta se stále více jeví jako mainstreamový hit. 
Vypadá to, že firma Manli se už z našeho trhu stáhla a dá se říci, že asi nikomu nebude chybět, neboť dříve byla známá jako výrobce levného a nekvalitního hardwaru. Nyní nám ale poslouží alespoň pro potvrzení specifikací chystané karty NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti. Ta má být obecně výkonnější než GeForce RTX 2080 Super, a přitom výrazně levnější, i když cenový rozdíl už je stejně zbytečné rozebírat, když RTX 2080 Super už stejně zmizely z trhu. 
 
 
Díky VideoCardz se můžeme podívat na propagační stránku karty Manli GeForce RTX 3060 Ti, která vypadá na verzi s referenčními takty 1410 až 1665 MHz. Potvrzují se nám tu všechny dříve udávané specifikace, čili tu máme 4864 CUDA jader, k nimž pak přibude ještě 152 Tensor jader a 38 RT jader a pak se nic nemění ani na paměťovém subsystému s jeho 8 GB paměti GDDR6 na 256bitové sběrnici a 14 Gb/s na pin. 
 
označení GPU nové RTX 3060 Ti
 
Dozvídáme se pak o TBP 200 W, čili jen o 20 W nižším v porovnání s RTX 3070, takže skutečně není divu, že NVIDIA se rozhodla využít u obou těchto karet stejný chladič, který by měl udržovat teplotu GPU pod hraniční hodnotou 93 °C. Daná karta od Manli pak bude ještě vybavena třemi DisplayPorty a jedním HDMI, přičemž si vystačí s čistě dvouslotovým profilem. 
 
Zajímavé je, že by si ještě vystačila i s jedním 8pinovým napájecím konektorem, který dodá 150 W a zbylých 50 W může pohodlně poskytnout samotný slot PCIe x16. Ovšem ve skutečnosti tu máme dva 8pinové konektory, které tak se slotem mohou nabídnout až 375 W. S dodávkou energie pro přetaktované karty tak alespoň nebude problém. 


reklama