reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mastercard začne plně podporovat vybrané kryptoměny

14.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Mastercard začne plně podporovat vybrané kryptoměny
Společnost Mastercard už nějakou dobu koketuje s kryptoměnami, které nabírají na popularitě. V tomto roce bychom se ale měli dočkat plné podpory vybraných kryptoměn, tedy bez konverzí na klasické měny.
Platit kryptoměnami pomocí systému Mastercard není nic až tak nového. Platební karty Mastercard schopné něčeho takového vydává už nějakou dobu společnost Wirex. V tomto případě sice bylo možné stahovat platební prostředky z kryptoměnového účtu, ty se ale převedly na klasickou měnu a systémem pak už putovaly klasické peněžní prostředky. To by se ale letos mělo změnit. Vybrané kryptoměny budou totiž podporovány pro přímou platbu, tedy uživatel odešle kryptoměnu a ta bude bez nadbytečných konverzí připsána obchodníkovi.
 
Mastercard
 
Mastercard samotný nechce uživatelům a obchodníkům doporučovat používání kryptoměn, chce jim ale umožnit je používat, pokud chtějí. Zatím není jasné, které kryptoměny budou vlastně podporovány. Mastercard hovoří o tom, že se chce soustředit především na stablecoiny, které jsou více regulovány a spolehlivější než v minulosti. Kryptoměny musí splňovat náročné požadavky včetně možnosti ochrany zákazníka, jeho soukromí a bezpečnost. Důležité je, aby šlo o takové typy, které budou spolehlivým platidlem a nikoli primárně prostředkem k investicím. Tak se totiž děje zejména v poslední době, kdy roste cena kryptoměn velmi rychle vzhůru (BTC je nyní za 47500 USD).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama