reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft 365 nebude podporován na Internet Exploreru 11, končí i první Edge

18.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft 365 nebude podporován na Internet Exploreru 11, končí i první Edge
Microsoft se chce zbavit svých starších internetových prohlížečů, a to ať už se jedná o letitý Internet Explorer 11 nebo původní Edge. Prohlížeče přestanou být podporovány i vlastními aplikacemi Microsoftu včetně Microsoft 365.
V lednu letošního roku představila společnost Microsoft nový internetový prohlížeč Edge postavený na jádře Chromium. Nyní tak chce, aby uživatelé přešli na novou verzi, která se bude nadále aktualizovat, což nebude platit pro předchozí verze prohlížečů. Pokud jde např. i o letitý Internet Explorer 11, tak ten přestane být podporován aplikacemi balíku Microsoft 365 a bude možné, že se na starém prohlížeči v budoucnu už ani nespustí, nebo budou fungovat s omezeními. Podpora Microsoft Teams na IE11 vyprší už 30. listopadu 2020, zbývající aplikace Microsoft 365 pak přestanou podporovat IE11 o něco později, 17. srpna 2021. Tedy za rok.
 
Internet Explorer logo
 
Microsoft věří, že prohlížeč z roku 2013, je i přes aktualizace na dnešní dobu už zastaralý a moderní browser nabídne uživatelům mnohem lepší komfort práce. Konec se ale netýká jen Internet Exploreru. Blízké ukončení podpory (EOL) čeká i původní Edge (dnes Microsoft Edge Legacy), který přišel na trh na jádře EdgeHTML. V jeho případě dojde k ukončení podpory 9. března 2021. Poté už nebude dostávat bezpečnostní aktualizace. Je sice možné, že ve výjimečných případech by se tak mohlo stát jako u Internet Exploreru, ale rozhodně nepůjde o něco, s čím by se dalo obecně počítat.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama