reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.11.2020, Jáchym Šlik, aktualita
I vývojáři si chtějí užít klidné svátky, a tak se Microsoft rozhodl letos podruhé omezit aktualizace Windows 10. Příští měsíc tak mohou uživatelé čekat jen zásadní opravy, ale nikoliv volitelné aktualizace.
danito (144) | 22.11.202018:51
Je n.a.p.i.č.u!!!!! :­-­) Nekomentovat prosím. Je to názor, který změním, až budou Windows operační systém a ne nástroj ke sběru dat.
Odpovědět0  0
honza1616 (3625) | 23.11.202013:33
Tak si telemetrii vypni, ale pak se nemůžeme divit když kvůli lidem jako ty nemá Mrkvosoft dost relevantních dat o používaném HW a SW
a každá velká pololetní nebo i jen kumulativní měsíční aktualizace má v sobě xx problémů
Odpovědět0  1
doriel (497) | 23.11.202013:46
Hahaha. Relevantní data. Kde žiješ prosim tě? Přestaň se pohybovat v té iluzi co do tebe tlučou bohaté korporace jako Microsoft a začni uvažovat jako svobodný člověk.
Pokud ti to nedochází, tak ta telemetrie se používá většinou k predikci uživatelů a k nabízení relevantních reklam ­(ty přepínače na vypnutí reklam jsou mimochodem dva, jestli si někdy instaloval Windows­).

S vylepšováním HW to nemá nic společného. A každá pololetní aktualizace přináší další desítky chyb, na které přijdou až ti naivní uživatelé, kteří se dobrovolně přihlásili do betatestování OS. Což už vůbec nechápu jak se někdo nechá dobrovolně zneužívat a hledat, co kde ve Windows nefunguje.
Ale ono to hezky zní, že máš možnost si ozkoušet nejnovější technologie, že?
Že v podstatě zadarmo děláš práci testovacího oddělení ti neřeknou, proč by taky měli, pak by to nikdo nedělal. Jo a jestli platíš za licenci Windows a ještě jim zadarmo reportuješ co tam nefunguje, tak máš můj obdiv, já bych svůj život takhle neplýtval.

Je to můj názor, klidně si telemetrii používej, ať ti žere kus šířky pásma.
Odpovědět0  0
JFO (85) | 15.11.202023:21
Nejprve všechny nalákali nebo později nanutili do Windows 10 a teď už vlastně Microsoft nemá žádnou motivaci Windows 10 rozvíjet. Windows 10 žádnou další alternativu od Microsoftu nemají. Tak může OS skvěle stagnovat, už je po několika desetiletích vývoj dokončen.

Vývoj Linuxu může jet plnou parou vpřed a jednou zastaralému Windows zamává.

Když tak čtu DDK tak spousta věcí v jádře Windows vznikla kolem roku 2001 a od té doby se to moc nemění. Co se mění nejvíce jsou ikonky ­- ty je třeba pravidelně prohazovat aby se v tom uževatelé lépe vyznali.

Odpovědět6  3
doriel (497) | 18.11.202010:27
Přesně moje řeč, kolego. Nové startmenu třikrát do roka, super ikonky, tmavý motiv, a spousta dalšího bullshitu, který páchá víc zla, než užitku. Stabilita nula.
Přitom si sebou Windows desítky vezou jádro snad ještě 3.10.

Dialog pro ruční instalaci ovladače si sebou veze výchozí cestu A: ­(to je celkem vtipné­)
Dialog ­"vlastnosti­" složky je stejný od Windows XP ­(oprávnění složky, vlastnosti souboru,...­) a je děsně maličký a nedá se rozšířit.
Jediné pořádně funkční ovládací panely jsou ty staré, nové se mění třikrát do roka ­(prase aby se v tom vyznalo­).
Opravy OS rozbitý OS nikdy neopraví ­(ani bod obnovení­).
Chybová hlášení jsou bezcenná.
Při instalaci Vás balamutí, abyste si vytvořili MSFT účet.
MSFT nemá betatestery ­- využívá naivní uživatelé, kteří přesto že za svou licenci zaplatili, testují updaty na živých systémech zadarmo.
Po každém updatu musíte pátrat, co se vlastně změnilo, OS se Vás o změnách ani neobtěžuje informovat.
V oficiálních prohlášeních neustále čteme, jak se W10 stávají bezpečnější a dokonaklejší.

Windows 10 jsou možná rychlejší, ale musíte mít SSD. Windows 10 posílá spoustu funkčního hardwaru do šrotu. Myslím že takhle je to dokonce navržené. Ve světě aktualizací je pro mě Windows 10 synonymem selhání. Na to kolik peněz mají a kolik lidí se tomu věnuje, je to neuvěřitelnej propadák. A to ještě kradou díla ostatním ­(Azure = Linux, Windows X = Android, ...­)

Kromě práce už Windows nepoužívám, stala se z toho nechtěně děsná bramboračka.
Odpovědět0  0
laren (230) | 15.11.202022:12
ale budu muset :(
Odpovědět0  3
nagasek (39) | 16.11.202011:31
Tak dnes neni jina moznost ja treba nelituju jsem rad za windows 10 windows 8.1 byl otres... mozna tak 7ka byla velice dobra dlouhou dobu ale ta uz je passe a vubec skoro neni podporovana je to takove pouzivani windowsu na vlastni riziko akorat..i novejsi aplikace apod uz ani ten Windows 7 nepodporuji je to proste pravek..jak se kdysi stal z Windows XP kdyz se rozjely poradne 7ky.
Odpovědět0  0
honza1616 (3625) | 18.11.202021:14
Zvykneš si, i já jsem si zvykl a to jsem se 2x vracel na Win7 a až na třetí pokus jsem to překous a zůstal.
Ted už bych se na Win7 nevracel, i když mi tady chybí ovládacím panelu které musím hledat kdesi...
Odpovědět0  0
laren (230) | 19.11.20202:12
Věřím, že si zvyknu, ostatně zvyknul jsem si vždy již od 8bit Atari, přes MS DOS, WIN 3.11 atd. Ale vadí mi, že budu v podstatě fungovat pro MS zadarmo jako betatester jejich produktu...A jestli mi někdy 10ky kvůli jejich zpackanému updatu ani nenaběhnou, tak budu hodně nasranej. Ty WIN7 mi dlouhodobě běží krásně, je na ně spoleh, za mne nejlepší OS, co MS udělal.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.