reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Office 2021/2022 přijde i ve verzi bez předplatného

25.9.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Office 2021/2022 přijde i ve verzi bez předplatného
Microsoft chystá novou verzi kancelářského balíku Office, která by mohla nést označení 2021 nebo 2022. Stále však bude k dispozici i verze bez předplatného, tedy s celoživotní licencí, což uvítá nejeden zákazník.
Společnosti slaví velké úspěchy s předplatnými, stále se ale najde obrovské množství lidí, kterým tento model nevyhovuje. V případě Microsoftu má zákazník naštěstí na výběr a může si koupit jak Microsoft 365 přes předplatné, tak i jednorázový Office 2019. Politika Microsoftu je nastavena rozumně, takže i když cena Microsoft 365 na jeden rok nevypadá zrovna jako nízká, nejde o špatnou nabídku. Jako vždy, i zde však hodnocení závisí na konkrétních potřebách jednotlivce. Jednorázová licence pro domácnosti vyjde na 4099 Kč, zatímco Microsoft 365 pak na 1899 Kč ročně. Pokud nehodláte upgradovat každé 3 roky (tak často jednorázový Office vychází), vyjde jednoznačně lépe jednorázový nákup.
 
Microsoft Office 2021/2022
 
Na druhou stranu, pokud byste upgradovali každé 3 roky, za předplatné zaplatíte 5697 Kč, což je sice stále více než jednorázově, jenže v ceně je také 1TB cloud (v případě rodinné verze dokonce 6×1GB). Jako cloudové řešení tak má smysl. Pro ty, kteří ale cloud nepotřebují a/nebo si vystačí klidně i s několik let starými verzemi, které stejně obsahují drtivou většinu potřebných funkcí, má Microsoft dobrou zprávu. Jednorázový Office nekončí a doživotní licence bude k dispozici i nadále. V druhé polovině příštího roku by se tak měl objevit nový Office, možná s číslovkou 2021, pravděpodobněji ale půjde o Office 2022. K dispozici bude jak pro Windows, tak i macOS.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama