reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Office 365 ProPlus násilně přenastaví vyhledávač na Bing

27.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Office 365 ProPlus násilně přenastaví vyhledávač na Bing
Pokud uživatelé podnikových Office 365 ProPlus nemají v prohlížeči Google Chrome nastavený výchozí vyhledávač Bing, již brzy budou. Nová aktualizace balíčku Office si toto hodlá vynutit povinnou instalací doplňku.
Microsoft se podle všeho opět chce pustit na tenký led. Tentokrát míří na podniky, které využívají jeho Office 365 ProPlus. V únoru by totiž měla vyjít aktualizace tohoto kancelářského balíku, která bude v prohlížeči Google Chrome kontrolovat, zda je výchozím vyhledávačem Bing nebo něco jiného. Pokud to nebude Bing, nainstaluje do prohlížeče doplněk, který to přenastaví. A to není zrovna moc šťastný způsob. Pokud už je Bing nastaven, doplněk se nenainstaluje.
 
Bing logo
 
Administrátoři z takového kroku pochopitelně nejsou moc nadšeni a chtějí, aby byl doplněk volitelný. Mělo by ale být pochopitelně možné doplněk odinstalovat a vyhledávač nastavit zpět na původní, případně jeho instalaci zakázat jinými prostředky správy celého systému, vše je ale zbytečná práce navíc. Tento doplněk plánuje Microsoft instalovat u zákazníků v USA, Velké Británii, Austrálii, Kanadě, Francii, Německu a Indii.
 
Zda se tímto nepříliš vhodným způsobem podaří Microsoftu navýšit podíl vyhledávače Bing na úkor Googlu, je otázkou. Celosvětově má Google 84,2% podíl, zatímco Bing jen 5,6 %. Zajímavostí je, že český vyhledávač Seznam je celosvětově na 10. místě s 0,03 %.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama