reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft představil webkameru a další příslušenství pro práci z domova

13.4.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Microsoft představil webkameru a další příslušenství pro práci z domova
Microsoft po mnoha letech rozšířil svou nabídku o webkameru. Novinka s názvem Modern Webcam obsahuje řadu funkcí pro vylepšení obrazu a je certifikována pro Teams. Představena byla také trojice headsetů nebo reproduktor s USB-C.
Z home office se v loňském roce stal trend, který v mnoha firmách nejspíš neskončí ani s odezněním pandemie. Tomu se museli přizpůsobit také výrobci počítačů a periferií, kteří představili řadu produktů určených právě pro práci z domova. Microsoft se rozhodl zareagovat novou webkamerou, kterou představil po mnoha letech od uvedení posledního modelu ze série LifeCam. Novinka s označením Microsoft Modern Webcam nepřináší na trh žádnou revoluci. Podporuje video ve Full HD (1080p) při 30 snímcích za sekundu. Kameru lze položit na stůl, připevnit např. k monitoru nebo umístit na tripod.
 
 
Úhel záběru 78 stupňů je podle výrobce ideální pro online meetingy. Kromě podpory vysokého dynamického rozsahu (HDR), který umožní  se o vylepšení obrazu stará také sada funkcí „True Look“, která zahrnuje třeba retušování obličeje, pevné nastavení světla nebo automatické ostření. Pro vyšší ochranu soukromí je k dispozici integrovaný kryt objektivu a světelná dioda indikující aktivitu kamery. Nechybí pochopitelně certifikace pro službu Microsoft Teams. Modern Webcam měří 51 x 36 x 75 mm a váží 88 g. Svým designem může připomínat starší model LifeCam HD 3000. Na trh se dostane v červnu s cenovkou 70 dolarů (1 500 Kč bez DPH).
 
 
Microsoft Modern USB-C Speaker je malý reproduktor, který je určen pro online schůzky. Proot využívá technologii pro vylepšení hlasu a dva všesměrové mikrofony s potlačením okolního hluku. Na těle reproduktoru se dokonce nachází ovládací prvky pro videohovory včetně dedikovaného tlačítka Microsoft Teams. Jak napovídá název, k počítači se toto zařízení připojuje přes konektor USB Type-C. Podle výrobce byl reproduktor o rozměrech 138 x 70 x 29 mm a hmotnosti 191 g optimalizován také pro poslech hudby. Na pulty obchodů zamíří v červnu a stát bude 100 dolarů (2 200 Kč).
 
 
Dalšími dvěma novinkami jsou náhlavní soupravy Microsoft Modern USB Headset a Microsoft Modern Wireless Headset. Z názvů je patrné, že hlavním rozdílem je způsob připojení k počítači. Zatímco první model vsází na USB-A, druhý z nich zvládne bezdrátové spojení přes Bluetooth. Současně lze připojit až dvě zařízení. Výdrž baterie činí až 50 hodin poslechu hudby nebo 30 hodin online konferencí, k plnému nabití by měly stačit 2,5 hodiny.
Sluchátka jsou vybavena velkým počtem ovládacích prvků včetně tlačítka pro Microsoft Teams, které otevře příslušnou aplikaci v počítači. V případě bezdrátového modelu je ovšem vyžadován USB adaptér, který je součástí balení.
 
 
Oba headsety zamíří na trh v červnu. Cena byla stanovena na 50 dolarů (1 100 Kč), respektive 100 dolarů (2 200 Kč) A na závěr si představíme Microsoft Surface Headphones 2 Plus. Tato bezdrátová sluchátka vycházejí z již prodávaného modelu Surface Headphones 2, ale navíc přinášejí certifikaci Microsoft Teams a nové ovládací prvky. V prodeji je již nyní za 300 dolarů (6 500 Kč), což je o 50 dolarů více než stojí původní model.
 


reklama