reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft připravuje novou aplikaci pro Windows Store

22.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Microsoft připravuje novou aplikaci pro Windows Store
Microsoft dle Windows Central pracuje na nové verzi aplikace pro Windows Store v systému Windows 10, která má představit jak nové uživatelské rozhraní a také s ní budou zaveden nová pravidla pro vývojáře.
Windows Store tak bude dle Windows Central k dispozici v novém provedení s prý moderním uživatelským rozhraním, přičemž Microsoft změní rovněž podmínky, na jejichž základě mohou vývojáři prostřednictvím Windows Store nabízet své aplikace. V důsledku pak má být tato platforma mnohem otevřenější. 
 
aktuální Windows Store
 
Microsoft dle dostupných informací hodlá přetvořit Windows Store v souladu s připravovaným osvěžením celého uživatelského rozhraní, které známe jako Sun Valley, přičemž to má přijít ještě v tomto roce. Bude tu nové uspořádání, ikony, animace, zkrátka jde i o celkově přepracované grafické uživatelské rozhraní. 
 
Windows Store pak bude i nadále aplikace UWP, kterou Microsoft bude pravidelně aktualizovat a vylepšovat. Sama má poskytnout v nové verzi vyšší stabilitu co se týče stahování dat a instalace, což přijde vhod zvláště při stahování objemnějších dat, čili především her. 
 
Pokud jde o volnější podmínky pro vývojáře, Microsoft plánuje prý tři změny. Jednak začne přijímat nezabalené Win32 aplikace, čili aplikace nedodávané ve formátu MSIX. Dále umožní, aby vývojáři sami distribuovali aktualizace pro své aplikace s využitím svých zdrojů a nakonec v aplikacích povolí využití obchodních platforem třetích stran. To vše umožní, aby vývojáři nabízeli své aplikace ve Windows Store bez změny v jejich kódu.


reklama