reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Zpravodajský server MSN News je rozcestníkem informujícím o tom, co se děje. Místo vlastního obsahu ale přináší odkazy na jiná zpravodajská média. Tyto články však bude nově ještě více vybírat umělá inteligence a ne lidé.
slondyn (138) | 1.6.20207:30
Jak AI propusí Nadellu, at za sebou zhasne.
Odpovědět2  0
Bison (807) | 31.5.202019:57
už dnes by AI bez problémov nahradila 99% politikov, mala by väčšiu popularitu a jednoznačný úspech, stačí už len zmeniť zákony a smart people bude len nevydarený projekt bez budúcnosti.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 1.6.20206:27
Vytvořit virtuálního politika by byl myslím VELMI zajímavý experiment. Ovšem dost by mě zajímalo, jaká data bys chtěl té ubohé AI poskytnout k trénování. Dáš jí pravá data? Řekněme od ­"Listopadu­"? Zahrnující privatizaci a kuponovku? Vznik bezdomovců? Jak se lidé ze zoufalství věšeli? NEcháš tam třeba ­"akci čisté ruce­"? Kdy kradl tehdy nejobnlíbenější politik.. Vraždu Kmotra Mrázka, který chytil olovo za to, že věděl příliš mnoho skoro o každém? Ratha? A vůbec, holý fakt, že jedinému politikovi přistiženému při úplatku NIKDY nebyly zabaveny nakradené prachy? Klause mladšho, kterýá žije za taťkou ukradené peníze a teď si hraje na spravedlivého? Klause staršího? Nehcáš tasm nejnenáviděnějšího politika všech dob, Míru Kalouska? Včetně dat ukazujících, že ho i tak stále znovu a znovu zvolí dost lidí? Za jak dlouho si takový virtuální politik na férovku řekne o číslo účtu, kam posílat úplatky? Nebo tam přidáš i předlistopadová data? Je ti jasné, že AI musí dojít k názoru, že řízená ekonomika funguje mnohem lépe a efektivněji, protože AI to samozřejmě hravě uřídí.. Nebo vymyslíš falešná data? Podle nějaké globální teorie? Ani politická, ani ekonomická se NIKDY nechovaly tak, jak bylo předpovídáno.. Takže co se z nich AI naučí?

Ale jak říkám, experiment by to byl nesmérně zajímavý a bylo by myslím víc než poučné sledovat výsledky. ­(virtuálně, něco mi říká, že v reálu by to zahrnovalo hodně krvavé události­)

BTW: jak takové AI vysvětlit na příkladu, že je Babiš ošklivý pán a nemá se následovat jeho příklad? Když je to z matematického pohledu přesně obráceně.. Lhal a kradl, stále lže a krade a přitom ho to přivedlo na pozici premiéra.. A se stoprocentní jistotou i vítěze příštích voleb v poměru minimálně 2:1 vůči nejsilnější opozici.. Tak jak AI vysvětlit, že je takové chování špatné a na voliče nefunguje.. Když reálná data ukazují, že funguje :)
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 1.6.20206:40
PS: nebo jak vysvětlit IA, že je špatné vyvolat světovou válku a provést holokaust.. Řečí matematiky na tom němci obrovsky vydělali, dneska mají vliv a moc o které by se jim předtím nemohlo ani zdát.. A vlastně na tom vydělali i holokaustovaní, též mají moc a vliv, o kterém předtím leda snili.. Tak jak řeknete AI, že je to fuj a nedělá se to, když jí současně dáte data svědčící o opaku..
Odpovědět2  0
DarkRichelieu (1230) | 1.6.20207:50
Dneska ještě nemáme AI stroj sám nemyslí, jen se strojově rychle učí. Což by ve výsledku bylo špatné, protože jaký má být výsledek algoritmu ? Už tu nějaké pokusy byly o to přimět tuhle ­"AI­" o nějaký názor na lidi. Výsledek nikdy nebyl pro nás přívětivý, takže by to nebylo moc dobré. Nejspíš by potají připravoval genocidu lidstva :D
Ono když se podíváte na člověka jako takového, tak je to strašný zm.d. A zasloužil by nějaký masožravý invazivní druh z vesmíru, který by ho nezlikvidoval, ale přiměl semknout. Ta hrozba by tu musela být neustále, protože je schopno ­(lidstvo­) dosahovat vynikajících výsledků jen pod tlakem, ne jednotlivci, ale lidstvo, což by ve výsledku byl stejně kolektivní systém státního řízení ­"STAR TREKovského­" typu. A pod neustálou existenciální hrozbou, by se mohlo lidstvo někam posunout. Protože když se lidstvo nudí, je horší než vir.
Sakra už uvažuji jako AI....
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 1.6.202015:07
Star Trek je krásný. Mírumilovný vesmír ­(pravda, tu a tam nějací magoři třeba hodlají asimilovat, ale jinak je tam vše sluníčkové..­) Akorát, že MY žijeme v tom druhém. Alternativním a fujky fuj.. Tam kde lidstvo vesmír opravdu dobzývá, cizí rasy podrobuje a vyhlazuje, mučí se tam a vraždí.. Krásný je třeba začátek ­"enterprise, díl ze temným zrcadlem­". Jak přiletí vulkanci. Dr Cochrane na nš zamává, načež tasí a vulkance střelí do hlavy.. A přesně takhle by to dopadlo v reálu. Pokud přiletí a budou mírumilovní, napadneme MY je.. Okamžitě.
Odpovědět0  0
Jan10 (12) | 31.5.202012:56
Neblázněte, ještě by omylem napsala pravdu...
Odpovědět1  1
Pavel Matějka (1578) | 31.5.202012:45
Vždyť už dnes se leckdy dočteme naprosté nesmysly, takže proč ne?
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.