reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ruší Mixer a spojí se s Facebook Gaming

23.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ruší Mixer a spojí se s Facebook Gaming
Online služby všeho druhu dnes běžně vznikají a zanikají, přičemž aktuálně se dozvídáme o tom, že Microsoft chystá "další krok pro Mixer", což je čistý eufemismus. Mixer totiž bude brzy zaříznut a nahrazen partnerstvím s Facebook Gaming. 
Mixer je tak herní streamovací platforma firmy Microsoft, která se dle oficiálního blogu vyvine a dostane šanci "nabídnout nové zážitky a příležitosti celému hernímu světu", ovšem ve skutečnosti jde prostě o to, že bude uzavřena a pozřena konkurenčním Facebook Gaming. Z úst Microsoftu se to pochopitelně nedozvíme, ale lze uvažovat o tom, že Mixer jednoduše nevyvolal dostatečně velký zájem, aby se uživil vedle zavedených a větších služeb jako Twitch, YouTube Gaming nebo právě i vedle Facebook Gaming. 
 
 
Phil Spencer, šéf xboxové divize Microsoftu, se k tomuto tématu vyjádřil pro server Polygon. Uvedl, že k tomuto rozhodnutí vedení došlo už dříve v tomto roce, respektive bylo stanoveno, že je třeba zásadně změnit přístup a že nebude možné Mixer provozovat tak jako doposud. Microsoft tak začal hledat partnera, který by měl "podobný náhled na svět hraní a jak se ten může do budoucna rozvíjet" i s ohledem na celkový dopad. Takový partner by si tak měl osvojit komunitu Mixeru a dále s ní pracovat, čili prostě a jednoduše, Microsoft hledal někoho, kdo by byl ochoten Mixer koupit a o to šlo především. 
 
Součástí dohody s Facebookem také je, že ten bude prostřednictvím svých platforem propagovat herní streamovací službu Microsoft xCloud. Jde tak o obrovské množství lidí, které Microsoft bude moci tímto způsobem oslovit, aby mohl lépe bojovat proti platformám jako Google Stadia nebo NVIDIA GeForce Now. 
 
Facebook také už přivítal do svých řad komunitu lidí z Mixeru, která tím vším pochopitelně není zrovna nadšena a řada lidé se obává toho, že přijde o své opečovávané okruhy diváků. Microsoft ale oponuje, že se zasadí o co možná nejhladší a nejjednodušší transformaci a že Facebook slíbil pečlivě dodržovat veškeré partnerské dohody. 
 
Starý Mixer přestane fungovat 22. července. 


reklama