reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft si připraví funkci diktování pro Word a OneNote Online

17.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft si připraví funkci diktování pro Word a OneNote Online
Microsoft si pro online verze aplikací Word a OneNote připravuje funkci Dictation, čili možnost diktovat text. Kdo tedy potřebuje, může si v kanceláři vystoupit do uličky, přecházet sem a tam a diktovat svému počítači text.
Tento krok následuje poté, co byla stejná funkce přidána do desktopových verzí aplikací balíku Office 365, kde je k dispozici pro tuto práci Cortana, což bylo zpřístupněno po už na jaře po boku Windows 10 April 2018 Update. Microsoft však tuto funkci neprezentuje prostě jako další obvyklou možnost pro zadávání textu. Dle něj jde spíše o další službu pro usnadnění využití počítačů pro lidi, kteří mají specifické obtíže. V tomto případě jde o dyslektické jedince. 
 
 
Microsoft uvádí, že po světě chodí na 700 milionů lidí s dyslexií a sám se zapojil do iniciativy Made by Dyslexia. Samozřejmě ale nejde pouze o dyslektiky, ale také o lidi, kteří z nějakého důvodu nemohou využívat klávesnici. Online verze Wordu a OneNote tak budou podporovat diktování, a to v "jakémkoliv prohlížeči". Jak to funguje, to si však zatím ještě vyzkoušet nemůžeme, protože jak bylo uvedeno, Microsoft se na zprovoznění zatím připravuje a měl by mít hotovo někdy během několika příštích týdnů. 
 
Jak ale ukazuje obrázek nahoře, až bude tato funkce v nabídce, objeví se příslušné tlačítko v horní liště Home napravo. 
 
 
Co se týče dalších vylepšení pro aplikace Office, ta se týkají opět Wordu a také PowerPointu. Jde o využití pera s možností dělit i spojovat slova, umísťovat do textu konce řádků a nová slova a také o podporu ručního psaní. Pod podobnými popisy funkcí si lze občas jen těžko představit něco konkrétního, takže proto tu máme i video, které představí nové funkce lépe než textový popis. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama