reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Teams nově i pro osobní použití

23.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Teams nově i pro osobní použití
Microsoft Teams je aplikace, která je velmi často používána ve firmách ke komunikaci mezi pracovníky, plánování a podobně. Společnost Microsoft nyní uvolňuje aplikaci i pro osobní použití mimo práci.
Aplikace Microsoft Teams byla dosud spojována zejména s korporátním životem pro komunikaci mezi zaměstnanci, plánování úkolů a podobně. To se ale nyní mění a společnost Microsoft chce aplikaci rozšířit i mimo pracovní život. Cílem je to, aby uživatel nemusel pro komunikaci a synchronizaci dat využívat mnoho různých aplikací, tedy jednu pro pracovní život a jiné aplikace pro ten osobní. Microsoft Teams tak nyní bude umožňovat přepínání mezi pracovním a osobním účtem. S rodinou a přáteli tak bude možné komunikovat pomocí aplikace, snazší bude i synchronizace kalendářů jednotlivých členů rodiny, zadávání úkolů i práce na společných dokumentech, jakými může být např. i seznam věcí k nakoupení.
 
Microsoft Teams pro osobní použití
 
Aplikace je prozatím dostupná pro uživatele s operačním systémem Google Android a Apple iOS, přičemž její zavádění je postupné (nemusíte ji mít ještě k dispozici). Je možné posílat zprávy, uskutečňovat videohovory, posílat si fotografie, videa, dokumenty a možné je i sdílení polohy (což se hodí např. tehdy, když se potřebujete s někým setkat, ať už je to na nějakém místě v parku nebo v zástupu lidí na koncertě). Systém přináší také propojení s Microsoft 365, tedy aplikacemi, jako jsou Word, Excel nebo PowerPoint. Dostupná je i funkce Safe pro ukládání společných přístupových údajů a hesel. Těmi mohou být hesla k Wi-Fi, streamovacím službám a podobně.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama