reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft umístil reklamu na Windows 10 už i do Internet Exploreru

10.3.2016, Michal Hala, aktualita
Microsoft umístil reklamu na Windows 10 už i do Internet Exploreru
Redmond se nejen snaží nalákat uživatele k upgradu na Windows 10 prostřednictvím Windows Update, což může vzbuzovat nevoli mnoha uživatelů předchozích verzí. Teď dokonce umístil reklamu na Windows 10 do bezpečnostní aktualizace svého prohlížeče IE.
Uživatele Windows verzí předchozích vůči desítkám teď Microsoft zase nemile překvapil. Při instalaci bezpečnostní aktualizace KB 3139929 se automaticky nainstaluje i další aktualizace KB 3146449. Ta při otevření nové karty vyvolá banner informující o možnosti upgradu na Windows 10. Reklama se neobjevuje vždy, ale řekněme náhodně či nepravidelně.

Nejde o volitelnou aktualizaci, ale o aktualizaci těsně svázanou s již zmiňovanou bezpečnostní aktualizací KB 3146449. Takže pokud chcete záplatovat Internet Explorer, dostane se vám do počítače i tento nečekaný host. Microsoft se přirozeně snaží, aby lidé upgradovali na desítky.


Internet Explorer 11


Bohužel si Microsoft tímto počínání spíš může uškodit a může mnohem víc ztratit, než vůbec může získat. Včera jsem psal úvahu (čtěte tady), jestli Redmond ještě tolik potřebuje Windows, které jsou až čtvrtým zdrojem jeho příjmu po serverových produktech a cloudu, herních produktech (tj. Xbox, příslušenství a hry) a Office. Myslím, že Windows nepotřebuje, takže by nemusel takhle riskovat nevoli uživatelů.

Windows už nejsou dojnou krávou jako dřív a Microsoft riskuje, že si poškodí image, kterou se v posledních letech usilovně snaží vylepšovat. Jak je vidět, tak nový Microsoft se aspoň v tomto případě nedokázal zbavit starého myšlení a staré praxe.

Zdroj: WinBeta
reklama