reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Windows 8.1 with Bing: OS za hubičku

26.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Windows 8.1 with Bing: OS za hubičku
Již dříve se šuškalo, že Microsoft si nejspíše chystá nějakou novou verzi operačního systému Windows 8.1, která by mohla být distribuována za velmi malý poplatek. Nyní to sám Microsoft potvrdil a ohlásil Windows 8.1 with Bing.
První informace o systému Windows 8.1 with Bing od společnosti Microsoft se objevily již na začátku března. Tehdy se mluvilo o tom, že Microsoft si chce vyzkoušet, zda bude dostatečně vydělávat ne na prodeji samotného OS, ale na doprovodných službách, což je samozřejmě především vyhledávač Bing, ale také OneDrive, Xbox Music a Video či jiné. Mluvilo se ale také o tom, že tento systém bude k dispozici zdarma, což se nepotvrdilo.





Pokud se těšíte na to, že si budete moci systém Windows 8.1 with Bing koupit v obchodě za pár korun, tak se můžete přestat těšit. Tento systém bude napevno svázán pouze s novými počítači či tablety, přičemž půjde o levnější zařízení. Půjde tedy o něco jako Windows 7 Starter, které byly určeny pro netbooky, pouze v tomto případě by už měly být podmínky Microsoftu přeci jen ne tak svazující. Nicméně nebylo zmíněno, jakou přesnou cenu si Microsoft stanovil.

Co se týče nabídky systému Windows 8.1 with Bing, pak ta by neměla být znatelně omezena v porovnání s klasickými verzemi. Výměnou za levnější cenu systému má být to, že výchozí vyhledávací službou v Internet Exploreru bude nastaven Bing, což tedy není pro koncového uživatele omezením, protože ten si bude moci dodatečně změnit třeba na Google. Vedle toho bude Microsoft prosazovat také kancelářský balík Office, a to především na tabletech, ke kterým někdy dostaneme také roční předplatné pro Office 365.

Windows 8.1 with Bing tedy budou nabízeny pouze OEM zákazníkům a první příslušná koncová zařízení by měla být představena během několika týdnů.

Zdroj: The Verge
reklama