reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft začal distribuovat letošní podzimní aktualizaci Windows 10

19.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Microsoft začal distribuovat letošní podzimní aktualizaci Windows 10
Microsoft začal s distribucí nové aktualizace svého systému Windows 10, která vedle nástupu Windows 11 zůstala poněkud stranou zájmu. Ale to není jediný důvod, proč Windows 10 November 2021 Update (21H2) není hlavním tématem. 
Windows 10 November 2021 Update (21H2) totiž přichází jako velký malý upgrade, čili jde sice o novou pololetní aktualizaci (nově už to budou pouze roční), ale ta moc změn a novinek nenabídne, což je vcelku logické, když se hlavní pozornost zaměřila právě na nové jedenáctky. 
 
Co tu tedy máme nového z hlediska funkcí systému Windows 10 v nejnovějším sestavení? Windows Hello pro podnikové uživatele nabídne snadnější nastavení na více počítačích najednou pomocí funkce cloud trust, dále tu máme podporu GPU akcelerace v rámci Windows Subsystem for Linux a Azure IoT Edge for Linux a nakonec podporu standardu WPA3 H2E pro Wi-Fi konektivitu. Toto jsou hlavní novinky, které tak běžný uživatel v podstatě vůbec nepostřehne, takže samotný systém bude vypadat stejně jako v předchozí verzi, ale to samozřejmě není důvod k tomu si stěžovat. 
 
Nová verze Windows 10 bude rozšiřována standardním způsobem pomocí Windows Update, který ji bude šířit postupně a uživatel ji může uspíšit v případě, že mu ji systém už zobrazí v nabídce. A pokud ne, samozřejmě je tu i možnost si ji nainstalovat ručně. 
 
 
Příští velká aktualizace pro Windows 10 tak dorazí až někdy příští rok na podzim, což platí i pro Windows 11. Je ale zřejmé, že pozornost Microsoftu se nyní přesune právě k jedenáctkám a především právě pro ty budou chystány nové funkce. Microsoft má pochopitelně zájem o to, aby lidé co nejdříve upgradovali na nový systém, a proto se je k tomu bude snažit motivovat. Nicméně Windows 10 budou podporovány ještě necelé čtyři roky, a to do 14. října 2025, což se samozřejmě týká jen nejnovějších sestavení systému. 


reklama