reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zkouší celoobrazovkové výzvy pro upgrade na W10

5.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zkouší celoobrazovkové výzvy pro upgrade na W10
Microsoft v necelém posledním roce využil už mnoho různých taktik, jak uživatele přimět k přechodu na nový operační systém Windows 10. Nyní se už jednoroční lhůta pomalu chýlí ke konci, a tak se Microsoft snaží stále více.
Nedávno jsme psali, že Microsoft přestal používat extrémně vtíravé prostředky pro vnucení Windows 10. Mezi to jsme mohli počítat především změnu funkčnosti aplikace GWX, kterou jsme mohli předtím zavřít, a tím odmítnout výzvu k upgradu. Microsoft to ale změnil tak, že zavřením okna s aplikací jsme v podstatě odsouhlasili nabídnutý upgrade, který se později automaticky provedl.





Nyní to ale vypadá, že Microsoft se opět rozhodl být vtíravý, a to s využitím celoobrazovkové výzvy, která upozorňuje, že nabídka upgradu zdarma končí 29. července. Microsoft také píše, že upgrade doporučuje a že Windows 10 jsou tou nejbezpečnější verzí tohoto systému, kterou kdy vyrobil. Upozorňuje také, že je možné se po upgradu vrátit ke staré verzi, a to ve lhůtě jednoho měsíce, po kterou budou data starého systému stále uložena na disku. Firma se také nezapomněla pochlubit, že na Windows 10 přešlo již přes 300 milionů lidí.

Pak máme možnost odstartovat aktualizaci ihned, nechat se upozornit později, ale pak také omezit další upozornění na tři, nebo kupodivu i zcela zrušit další upozornění. Microsoft to tedy zkouší ještě jinak, ale aspoň už uživateli dává jasně viditelnou možnost, jak upgrade odmítnout a nenechat se dále otravovat. Teď jen jestli to za několik dní nebude zkoušet ještě jinak, ale takto to vypadá opravdu na poslední pokus, jak váhající uživatele Windows 7 a Windows 8.1 přimět k upgradu.

Zdroj: KitGuru
reklama