reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mladík, který sledoval Muska, nyní sleduje letadla ruských oligarchů

4.3.2022, Milan Šurkala, aktualita
Mladík, který sledoval Muska, nyní sleduje letadla ruských oligarchů
Zhruba před měsícem se hodně psalo o twitterovém účtu ElonJet, kde 19letý mladík sledoval pohyb Muskova tryskáče. Nyní přidal další účty jako např. PutinJet, které si posvítily na bohaté ruské oligarchy
Jack Sweeney je 19letý mladík, který se stal známým díky svému twitterovému účtu ElonJet, kde sledoval tryskáč Elona Muska. Toto vešlo ve známost především díky tomu, že Musk chtěl činnost účtu pozastavit, načež Sweeney žertem požadoval Model 3. Musk nabídl zhruba desetinu, 5000 USD. Už před ruským útokem na Ukrajinu ho ale lidé žádali, zda by něco podobného nemohl provést s Putinem, což po útoku ještě zesílilo a tak vytvořil dva nové účty @RUOligarchJets (nyní 361 tisíc sledujících) a @PutinJet (91 tisíc sledujících).
 
 
Tyto účty sledují letadla, která mohou být spojená s ruskými oligarchy (mezi nimi jsou např. Vladimir Potanin, Roman Abramovič, Oled Děripaska a další) nebo i přímo ruským prezidentem, což ale pochopitelně neznamená, že musí být vždy na palubě. Nezřídka totiž  mají hned několik letadel. Zajímavou informací je i to, že zatímco mnozí velmi bohatí lidé mají obvykle menší soukromé tryskáče, ti ruští mívají častěji velká letadla jako Boeing 737 nebo Airbus A319.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama