reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Vědci přišli se zajímavým modelem, který se týká toho, jak by lidstvo vybavené příslušnými technologiemi mohlo rozšiřovat po naší vlastní galaxii. Ukazuje se, že tento způsob je určen strukturou celé galaxie, což není zrovna překvapivé. 
armagedon (205) | 29.6.201921:51
Zcela uprimne, pokud bych byl nejakou tou vyspelou civilizaci a objevil bych dnesni lidstvo, tak v okamziku kdy pochopim jak se jako celek projevuji vuci svemu okoli, tak bych v lepsim pripade cestoval co nejdal od te nasi slavne civilizace ­(mozna nejaky preventivni, nenapadny monitoring­). V horsim pripade by se mozna dalo i uvazovat o preventivnim odstraneni, bohuzel lidstvo je jako celek ve svem dusledku vuci veskeremu ­"cizimu­" neuveritelne destruktivni a mometlane asi neni cesta ven.. snad se jednou dokazeme vyvinout dale. S dnesnim pristupem je jenom otazkou casu, nez se sami znicime.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 30.6.20190:50
Jakýkoliv kontakt s vyspělou civilizací by dle mého skončil špatně. Bojovní nás napadnou rovnou, mírumilovné napadneme MY. Patrně ještě před přistáním. A civilizace schopná mezihvězdného letu bude mít s naprostou jistotou techniku dost nad naší úrovní.
Odpovědět1  0
Hraderik (86) | 28.6.20199:25
To bude idylka do doby, než jedna kolonie zjistí, že otročí pro jinou nebo jiná zjistí, že je silnější než ostatní a zatouží se o to podělit se svými sousedy. Naštěstí, i kdyby náš druh byl přeci jen ve vesmíru jediný, tak nepřátel i problému si umíme vyrobit sami nad hlavu a lidé tak nebudou zahálet ani za miliony let.
Odpovědět1  0
Bison (808) | 27.6.201923:08
osídliť galaxiu Primátmi nie je šťastný nápad, Zem vyzerá ako jeden veľký pavilón opíc a nie civilizácia....
Odpovědět2  1
Čárls (19) | 27.6.201920:42
Perfekt a než lidstvo bude schopno osídlit další planety naši zeměkouli totálně zlikviduje stačí to co je nyní a globální oteplování za 20 let budem rádi že vůbec budem ekzistovat a mít co jíst
čím vic se bude lítat do vesmíru tím víc bude ´narušen ozon ta slupička co nás chrání
Odpovědět1  5
DarkRichelieu (1230) | 27.6.201920:39
Možná chápeme život a kolonzaci jinak než eventuální mimozemšťané. Lidstvo to dosud bere jako přistát, založit kolonii, která se rozmnoží jako králíci a pokračuje se dál na další planetu. Bohužel praxe ukazuje, že čím pokrokovější civilizace, tím měně se množí a tedy má menší tendenci expandovat. Ale to beru zase jen z pohledu člověka. Teoretický můžeme zůstat ve sluneční soustavě pekelně dlouho. Jediný důvod kolonizovat jiné světy může pak být jen zvědavost nebo založit někde kolonii která sdílí jiné hodnoty než ta většinová ve sluneční soustavě. Ale pořád jsem uvězněn myšlenkovým pochodem lidstva. Čert vi jak asi takovej emzak myslí. Vždyť to ani není člověk :)
Odpovědět5  1
wrah666 (6205) | 27.6.201919:03
Dovolil bych si podotknout,. že už i měsíčňan či marťan ­(člověk rozený a žijící tam­) bude zcela ­"mimozemský­". Fyziologicky i mentálně. Fyzicky z důvodu návyku na úplně jinou gravitaci a filtrovanou atmosféru, mentálně z důvodu úplně jiné společnosti a společenských návyků. Fyzicky patrně nikdy nebude moci zemi ani navštívit, natož aby tu žil.. A společensky.. Inu myslíte, že si malá kolonie ­(a později více malých kolonií­) bude moci dovolit nesmyslný luxus jakým je ­"demokracie­" nebo ­"lidská práva­"? ­(Tedy práva zločince svobodně provozovat zločin a nebýt trestán­) Budou si moci dovolit například nechat žít postižené děcko, o které se nonstop stará několik dospělých? ­"Aktivisty­"? Privilegovanou kastu pobíračů sociálních dávek? Podle mě tam bude muset jednak být řízené hospodářství, dvak autoritativní režim.. A za třetí pachatele prostě popadnou a vyhodí přechodovou komorou. Ne že by chtěli, ale budou muset, jinak nepřežijí.
Odpovědět6  1
Tarman (118) | 27.6.201914:47
A nebo již našli naší Zemi, ale vzhledem ke stupňi vývoje nás jen prostě stedují jako my morče v akvárku.
Odpovědět4  0
XyM (193) | 27.6.201916:00
Možná se řídí směrnicí Spojené Federace planet. Možná mají někde stanici a pozorují nás v bylo ukázáno v jedné epizodě.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.