reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mountain Makalu 67: první myš s 19.000dpi senzorem PMW3370

5.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Mountain Makalu 67: první myš s 19.000dpi senzorem PMW3370
Společnost Mountain se letos uvedla klávesnicí Everest financovanou na Kickstarteru, která nabízí řadu prvků jako IPS displej, odpojitelný numerický blok a jiné. Nyní tu ale máme myš od Mountain, která se snaží zaujmout především svým senzorem.
Mountain Everest je tak velice zajímavá klávesnice, která nabízí poměrně neotřelé prvky, i když všechny jsme už měli šanci vidět, i když ne nutně pohromadě v jednom produktu. Dnes se ale chceme bavit o myši, která pochopitelně také dostala jméno po hoře. Jde o Makalu 67 a tato herní myš má jako první nabídnout nový senzor společnosti PixArt, a to PMW3370. Jde o to nejlepší, co PixArt aktuálně nabízí, alespoň tedy s ohledem na specifikace. 
 
 
Mountain Makalu 67 se tak snaží zaujmout především senzorem PixArt PMW3370, ale také odlehčeným tělem s hmotností 67 gramů. To je prvek, který začíná být velice populární, a přitom jde jen o otvory v plastovém výlisku myši. A jak je zřejmé (a mohu to osobně potvrdit), v nich se budou postupně usazovat nečistoty, stejně jako uvnitř těla myši, takže kdo nechce denně sahat na směs špíny a odumřelých buněk své kůže, měl by mít v pohotovosti vatové tyčinky. Anebo může zvolit jiné řešení, čili nekupovat děravou myš. 
 
 
Díky PMW3370 tak Makalu 67 může nabídnout rozlišení 19.000 dpi, nastavitelnou LOD (Lift Off Distance) mezi 1 a 2 mm a jistou 0,5procentní chybovost. Zkrátka a dobře, nový senzor má být mnohem výkonnější než jeho předchůdce PMW3389.  
 

 
Myš samotná má rozměry 127 x 70 x 42 mm, dále 1,8metrový kabel s USB A (prý velice lehký a flexibilní, jaký má i CM MM711), hlavní tlačítka se spínači Omron (50 mil. stisků), celkem pak šest tlačítek, vlastní paměť pro pět profilů a příslušný software pro nastavení. Ten také umožní ovládat RGB podsvícení, které tu je v podobě oválu obklopujícího kolečko a vrchní tlačítko. 
Makalu 67 Gaming Mouse bude k dispozici od října s cenou 60 eur. 

Zdroj: Hexus


reklama