reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Aegis: originální herní PC

25.4.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI Aegis: originální herní PC
Společnost MSI vyslala do světa novou řadu herních PC, a to Aegis s originálním zpracováním a relativně malými rozměry. Jeho tělo má objem necelých 20 litrů a může nést desktopové komponenty.
Počítače MSI Aegis využívají svou vlastní, speciálně navrženou skříň, která má rozměry 433 x 376 x 169 mm a objem 19,6 litru. Dovnitř můžeme vměstnat přinejlepším procesor Intel Core i7-6700 a k němu grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 970, takže nejde o to nejlepší, co můžeme dnes získat. Tomu by ale měla odpovídat také cena, kterou se však nedozvíme. To i proto, že na trzích budou dostupné různé konfigurace.





Vybrané hardwarové komponenty tvoří se skříní jeden kompaktní celek, do něhož také zapadá 350W napájecí zdroj umístěný v podstavci. I kvůli němu tak nemáme možnost si zvolit silnější grafickou kartu a procesor navíc bude limitovaný i svým chlazením, které zajišťuje speciální vzduchový chladič napojený na dvě heatpipe viditelné pod grafickou kartou. MSI ale i tak slibuje, že jeho systém Silent Storm Cooling 2 bude efektivní a tichý. Nicméně nemá smysl do tohoto PC instalovat procesor řady K, když je tu slabší zdroj a malý procesorový chladič.





MSI ale nezapomnělo na možnost upgradu, a to procesoru, grafické karty i úložných zařízení, které mají být dobře a snadno přístupné. Vedle toho je uvnitř zabudováno RGB podsvícení "Mystic Light", které nabízí různé efekty jako blikání v rytmu hudby nebo pulzování. Zvukovou stránku zajistí MSI Audio Boost 3 a Nahimic Sound Technology (7.1 kanálů)

Co se týče plných hardwarových specifikací, na výběr je mezi Core i5-6400 a Core i7-6700 a GeForce GTX 960 a 970. Pak tu je až 32 GB DDR4-2133, čipset Intel B150, místo pro dva pevné disky, jedno 2,5" zařízení a jeden M.2 SATA SSD (bohužel tedy ne M.2 pro PCIe). Nechybí ale Wi-Fi 802.11ac s Bluetooth 4.2, Gb Ethernet, tenká Super Multi DVD a mezi rozhraními najdeme rovněž USB C, ale s propustností 5 Gb/s.

Nejde tedy o herní počítače s tou nejlepší výbavou, jakou můžeme koupit, spíše taková střední třída. Až přijdou koncem tohoto měsíce na trh, měly by být k dispozici s kopií hry The Division zdarma.

Zdroj: Hexus.net
reklama