reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI bude dodávat sub-notebooky s předinstalovaným SUSE Linux Enterprise Desktop

9.7.2008, Marek Štelčík, aktualita
MSI bude dodávat sub-notebooky s předinstalovaným SUSE Linux Enterprise Desktop
V reakci na rostoucí globální poptávku po Linuxu na klientských systémech oznámila společnost Novell, že Micro-Star International (MSI), známý tchajwanský výrobce počítačového hardwaru, bude dodávat SUSE Linux Enterprise Desktop 10 předinstalovaný...
V reakci na rostoucí globální poptávku po Linuxu na klientských systémech oznámila společnost Novell, že Micro-Star International (MSI), známý tchajwanský výrobce počítačového hardwaru, bude dodávat SUSE Linux Enterprise Desktop 10 předinstalovaný ve svých sub-noteboocích. Wind Notebook s předinstalovaným Linuxem patří mezi první modely v segmentu levných mini notebooků, které Intel nazývá „netbook“. Netbook Wind s procesorem Intel Atom se bude prodávat po celém světě a součástí jeho základní softwarové výbavy bude kromě systému SUSE Linux Enterprise Desktop také sada kancelářských aplikací OpenOffice.org a řada bezdrátových, bezpečnostních a multimediálních nástrojů.



Podle poslední zprávy IDC Worldwide Quarterly PC Tracker z června 2008 mají celosvětové dodávky přenosných počítačů v tomto roce dosáhnout 145,3 miliónu kusů, přičemž nástup velice levných notebooků má mít na celkový trh notebooků výrazný vliv. V prodeji se budou modely s operačním systémem SUSE Linux objevovat v průběhu léta, společnosti si slibují oblibu například ve firemním prostředí, kde by mohly snížit náklady.

Zdroj: TZ Novell
reklama