reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Gaming 24: herní All in One

19.1.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI Gaming 24: herní All in One
Společnost MSI přináší na trh nový herní počítač typu All in One, který pod svým 24" panelem nabídne procesor řady Intel Skylake-H a také grafický čip NVIDIA. Chlubí se také vysokorychlostním úložištěm pro data.
MSI Gaming 24 by mohl být cenově rozumně posazený počítač All in One, jehož výbava je sice moderní, ale na nejnáročnější tituly by nemusela stačit. To tedy vzhledem k nativnímu rozlišení jeho 24" panelu, což je Full HD. Co tu tedy máme za výbavu? Mozkem počítače je jeden z procesorů rodiny Intel Skylake-H, což jsou mobilní procesory s maximálním TDP 45 W v pouzdru BGA 1440. MSI si konkrétně vybralo modely Core i5-6300HQ a i7-6700HQ, a to jsou nejslabší procesory svých řad. První je čtyřjádrové CPU na taktu 2,3 až 3,2 GHz a druhý má také čtyři jádra plus Hyperthreading a takt 2,6 až 3,5 GHz.





Tyto procesory doprovodí až 32 GB paměti DDR4 a zcela jistě budou pohodlně stačit pro grafické čipy NVIDIA GeForce GTX 950M nebo GTX 960M se 4 GB paměti. Je škoda, že MSI nezvolilo desktopové verze těchto GPU, které by byly pro hraní ve Full HD tak akorát. To by se hodilo více než 4 GB GDDR5, jimiž se MSI chlubí.

Hlavní výbavu doplňí úložiště Super RAID 4, které může kombinovat dvě SSD pro M.2 (32 Gb/s) a vedle toho tu je ještě jedna pozice pro 2,5" SSD nebo HDD. K síti se připojíme pomocí Intel Wireless-AC 3165 (Wi-Fi) nebo ethernetové Killer E2400 (1 Gbps), audio je vybaveno Nahimic Audio Enhancer 2.0, která má prý "několik nových funkcí", ale nebylo uvedeno, jaké to jsou. MSI také uvádí, že v některých zemích bude nabízet toto PC s rozlišením Ultra HD, což je ovšem vzhledem k nabídce grafických čipů klasický overkill, nebo česky přemíra. Do volitelné výbavy patří také dotyková vrstva na displeji.

Ostatní výbava zahrnuje čtečku karet MS, SD a MMC, celkem pět USB 3.0 (jeden se SuperCharger), jeden RJ-45, sluchátkový výstup a mikrofonní vstup, vstup HDMI a dva výstupy HDMI (to pouze u modelu Gaming 24 6QE 4K).

Funkce MSI Dragon Eye umožní sledovat i při hraní v malém okně videa z YouTube či Twitch, což se může hodit třeba pro sledování videonávodu na danou hru. Sami si pak můžeme nahrát svá videa i pomocí integrované 2Mpix kamery. Firma nabídne rovněž zdarma hru Rainbow Six: Siege, ovšem to platí pouze pro omezenou dobu. Jak omezenou, to se nedozvíme, stejně jako se zpráva nezmiňuje o cenách a dostupnosti.

Zdroj: TZ MSI
reklama