reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI K9A2 CF již dále nepodporuje procesory AMD se 125W TDP

29.1.2008, Milan Šurkala, aktualita
MSI K9A2 CF již dále nepodporuje procesory AMD se 125W TDP
Základní deska MSI K9A2 CF je jednou ze dvou základních desek s chipsetem AMD 790X na trhu. Tou druhou je Gigabyte GA-790X-DS4. Už porovnání cen dává znát, že deska společnosti MSI bude značně slabší. Zdá se, že je tomu skutečně tak, neboť...
Základní deska MSI K9A2 CF je jednou ze dvou základních desek s chipsetem AMD 790X na trhu. Tou druhou je Gigabyte GA-790X-DS4. Už porovnání cen dává znát, že deska společnosti MSI bude značně slabší. Zdá se, že je tomu skutečně tak, neboť MSI nedávno stáhlo podporu procesorů AMD se 125W TDP.



Základní deska byla původně navržena pro provoz procesorů AMD s maximální TDP 95 W. Je sice schopna běžet i se 125W verzemi procesorů, ale například při provozu Folding@Home zaznamenalo několik uživatelů problémy. Společnost MSI se tedy vyjádřila, že není schopna zaručit trvanlivost desek a poskytovat dvouletou záruku při provozu s těmito procesory. Ty tak již nejsou dále podporovány.

Je jasné, že tedy ani s taktováním energeticky náročnějších procesorů AMD to nebude příliš slavné. Desky si tedy poradí ještě s dnešními čtyřjádrovými Phenomy, ale nově příchozí Phenom 9700 a 9900 už budou pro MSI K9A2 CF zapovězeny.

Zdroj: www.bit.tech.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama