reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI potvrzuje podporu Rocket Lake-S i na deskách s H410

23.7.2020, Jan Vítek, aktualita
MSI potvrzuje podporu Rocket Lake-S i na deskách s H410
Společnost MSI ve svých materiálech uvedla podporu procesorů Rocket Lake-S na svých již existujících základních deskách. Dosud jsme přitom věděli, že chystané procesory budou fungovat na deskách se Z490. 
Jde tak o výtažek z manuálu společnosti MSI, který se týká konkrétně systémů MSI Infinite B915 vybavených deskami s čipovými sadami Intel H410, což je naprostý low-end mezi sadami pro patici LGA 1200. A že už víme o tom, že Rocket Lake-S budou podporovány na deskách s čipsety Z490, je zřejmé, že to samé bude platit i pro ostatní, čili B460, H470, Q470 a snad i W480. 
 
 
 
Co se týče omezení na 65W TDP, to je věc samotné desky a platí i pro generaci Comet Lake-S. Obecně se tak potvrdila podpora procesorů Rocket Lake-S na deskách s Intel 400 Series už z více zdrojů, takže ji můžeme brát jako fakt. 
 
Ovšem vypadá to, že sběrnici PCIe 4.0 by měly podporovat opravdu snad jen desky se Z490, a to navíc ne všechny na stejné úrovni. Procesory Rocket Lake-S ale mají podporu PCIe 4.0 potvrzenou. 
 
Nyní je otázka, kdy Rocket Lake-S přijdou na trh a jak budou nabízeny vedle dnešních Comet Lake-S. Nabídnout mají sice lepší jádra (nejspíše Willow Cove), ovšem na 14nm procesu a je možné, že jejich architektura bude nějakým způsobem osekaná a nenabídne stejný výkon jako na 10 nm. Navíc se očekává, že maximem pro Rocket Lake-S bude konfigurace 8C/16T a jako takové budou mít asi velký problém se alespoň vyrovnat desetijádrovým Comet Lake-S. Ale uvidíme. 
 
Rocket Lake-S můžeme očekávat na začátku příštího roku s výbavou integrované grafiky 12. generace (Xe). A pochopitelně jde z velké části o odhady a předpoklady, čili nic zaručeného a tak dlouho dopředu by ostatně nic zaručit nemohl ani Intel sám. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama