reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI potvrzuje specifikace procesorů Rocket Lake-S

28.1.2021, Jan Vítek, aktualita
MSI potvrzuje specifikace procesorů Rocket Lake-S
Společnosti MSI unikla na web tabulka, která ukazuje základní specifikace nových procesorů Intel, které budou patřit mezi Rocket Lake-S a nabídnou novou architekturu svých jader. Jaké to budou? 
Server VideoCardz tuto tabulku zveřejnil, přičemž uvádí, že jde zřejmě o součást prezentace desek s čipsety Intel 500 Series. Mezi pravé Rocket Lake-S s novou architekturou by tak dle této tabulky měly patřit i tři odemknuté modely, a sice Core i9-11900k, Core i7-11700K a Core i5-11600K. 
 
 
Potvrzuje se nám tu, že Rocket Lake-S budou mít obecně nižší základní takty, které se vztahují ke stanovenému TDP. Čili na základě toho lze počítat s tím, že budou energeticky opravdu náročnější než 10. generace Core, zvláště pak když turbofrekvence mají být velice podobné.
 
O tom ostatně vypovídá už jen to, že Core i9-11900K s osmi jádry zvládne na 125 W takt 3,5 GHz, zatímco desetijádrový Core i9-10900K se stejným TDP může běžet na 3,7 GHz. Základní turbo ale už mají oba procesory stejné, čili 5,2 GHz, maximální turbo (TVB) je pak také stejné na 5,3 GHz a pouze turbo všech jader je v případě Rocket Lake-S o 100 MHz nižší. 
 
Intel také už začíná oficiálně podporovat paměti DDR4-3200, ostatně takové se už delší dobu dají považovat za standard a rozumnou volbu z hlediska výkonu a ceny. Pak už se dozvíme jen o paměti L3 cache, jejíž kapacita dle této tabulky zůstane na stejné hodnotě, čili na každé jádro tu budou 2 MB. 
 
Dle předchozích informací by měl mezi Rocket Lake-S jako nejslabší model patřit Core i5-11400/11400F a veškeré slabší verze 11. generace Core mají být už založeny na Comet Lake-S a v jejich případě lze počítat leda už jen s mírným navýšením taktů.  


reklama