reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI připravuje 360Hz Oculux NXG253R s G-Sync

3.9.2020, Jan Vítek, aktualita
MSI připravuje 360Hz Oculux NXG253R s G-Sync
Dnes už je jasné, že se můžeme těšit na novou vlnu herních monitorů, které nabídnou obnovovací frekvenci až 360 Hz. Jeden takový nedávno ohlásil Asus a nyní jej následuje společnost MSI. Jde přitom o modely s "opravdovým" G-Sync. 
Téma hraní s 360Hz monitorem ve své prezentaci nadhodil i Jensen Huang, takže je zřejmé, odkud vítr vane. Jde právě o vysokou obnovovací frekvenci, ke které ovšem patří také vysoký výkon celé sestavy, neboť bez něj nám bude 360 Hz k ničemu. Jde tak o výbavu, která se bude hodit zvláště v 3D střílečkách a je zřejmé, že obnovovací frekvenci se zde bude muset podřídit v podstatě vše. 
 
 
Asus ROG Swift PG259QN stejně jako MSI Oculux NXG253R nabídne 24,5" obrazovku, takže v obou případech by mělo jít o typ Fast IPS s odezvou 1 ms. Rozlišení Full HD nás na takové úhlopříčce do kolen nepošle a také je jasné, že si budeme muset zaplatit za modul G-Sync, takže výkon naší hi-endové sestavy s drahým monitorem tím může padnout jen na vysoký framerate v prostém Full HD. 
 
Vedle uvedených specifikací zatím o dalších vlastnostech modelu MSI Oculux NXG253R nevíme nic, tedy až na to, že tu bude podsvícení Mystic Light a že půjde o první monitor od MSI, který bude podporovat Nvidia Reflex Latency Analyzer. 
 
Pomocí Reflex Latency Analyzer si uživatel bude moci přesně změřit, jakou odezvu má jeho sestava, a to od kliknutí tlačítka myši po reakci na monitoru. 
 
 
Půjde tak přímo o výbavu monitorů, čili v jeho OSD menu si zvolíme, kterou oblast má sledovat. Nastavíme si třeba ústí hlavně zbraně v nějaké hře a pak už jen stačí stisknout tlačítko myši pro střelbu a systém zaznamená a ukáže, jaká byla prodleva mezi stiskem a reakcí monitoru. Musí tak logicky počítat i se zpožděním myši, neboť nemá možnost zjistit, kdy byla opravdu stisknuta. Ovšem dnešní herní myši mají dotazovací frekvenci 1000 Hz, takže prostor pro chyby je tu malý. 
 
MSI Oculux NXG253R má přijít na trh v listopadu s cenou 799 USD. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama