reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Trident: mini herní PC i pro VR

15.11.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI Trident: mini herní PC i pro VR
Dle společnosti MSI je její Trident světově nejmenší PC připravené pro VR systémy. Dnes bylo uvedeno na trh, a my se tak můžeme podívat, co nám MSI nabídne v rámci jeho skříně s objemem 4,7 litru.
Samotné MSI mluví o Trident VR Ready Gaming PC a my se nebudeme zabývat tím, zda jde skutečně o nejmenší takový počítač, nebo ne. Lze jen říci, že se vzhledem k možnostem dnešního hardwaru nelze divit tomu, že počítač s rozměry 346 x 232 x 72 mm může disponovat výkonem pro aktuální VR headsety. Stačí použít vhodný procesor a grafický čip.





Jaké konkrétní komponenty nám ale MSI Trident nabídne? Založen je na desce s čipovou sadou Intel H110 a na výběr je mezi procesory Core i7-6700 a Core i5-6400, což jsou desktopové modely. Dále tu máme dva sloty SO-DIMM pro až 32 GB paměti DDR4-2133 MHz a co se týče grafické karty, nejde o žádný speciál, ale o běžnou MSI GeForce GTX 1060 ve verzi se 3 nebo 6 GB paměti GDDR5. Ta je zde ve zkrácené podobě pro systémy Mini ITX.





Data si budeme moci ukládat na SSD v podobě M.2 (bohužel pro SATA, ne pro PCIe) a také na jeden 2,5" HDD či SSD. Připraven je modul s Intel Dual Band Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.2, několik USB včetně typu C, Ethernet, HDMI (vepředu pro snadné napojení VR headsetu) a tři 3,5mm audio konektory. Do těla počítače se ale už nevejde zdroj, takže ten bude externí v podobě 230W adaptéru. To už je poněkud na ostří nože, když si uvědomíme, že jen grafika s procesorem mají TDP dohromady 185 W a dále musíme počítat s deskou, paměťmi, úložnými zařízeními, periferiemi i RGB podsvícením Mystic Light.





MSI také vyzdvihuje své chlazení Silent Storm 2, ale na něm není nic pozoruhodného, i když špatně nevypadá. Procesor má k dispozici slotový chladič s radiálním ventilátorem, který bude foukat vzduch přímo ven ze skříně a podobně na tom bude i grafická karta, která navíc bude mít ten luxus, že si bude moci nasávat čerstvý vzduch.

Výrobce zatím neprozradill nic o cenách, ale ty byste se mohli dozvědět již brzy, neboť plánovaná dostupnost je na polovinu listopadu a k té jsme právě dnes dospěli. Nicméně v našich obchodech MSI Trident ještě není.

Zdroj: TZ MSI
reklama