reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nanoxia Project S: skříň pro hi-end HTPC

28.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Nanoxia Project S: skříň pro hi-end HTPC
Společnost Nanoxia už na Computexu 2015 představila svůj 'NanoXia Project', který připomněla ještě také letos na Gamescomu. Jeho výsledkem je skříň Nanoxia Project S označená za hi-end skříň pro HTPC sestavy.
Nanoxia Project S si již mohou zákazníci koupit na německém trhu a již zakrátko by tato skříň měla být k dispozici i po celé Evropě. Do této skříně, která má svým provedením neblíže ke klasickému desktopu, můžeme vměstnat klasické ATX komponenty plné velikosti, což platí i pro základní desku a zdroj.





Asi nejvýraznějším prvkem na celém konceptu Project S je jeho šuplíkové provedení. Jak můžete vidět z okolních fotografií, základ skříně připomíná normální šuplík pro stůl. Právě ten budeme zasunovat do připravené schránky, která má na svém vrcholu průhledné sklo. K tomu poslouží jasně viditelná bílá kolečka, aby to šlo hladce, ale stejně budeme muset myslet na to, aby kabely přivedené k zadní části skříně měly dostatečnou délkovou rezervu.





Dostat se k hlavním komponentům tak bude velice snadné, rychlé a pohodlné, přičemž ty jsou osázeny pěkně na jedné úrovni vedle sebe, takže i jejich samotná instalace by měla být snadná a rychlá.





Uvnitř skříně se nachází plně modulární šachty pro pevné disky a SSD, které poskytnou místo pro dvě 3,5" zařízení a pět 2,5". Dále tu máme prostor pro základní desky formátů ATX, Micro-ATX a Mini-ITX, maximálně 170 mm vysoký procesorový chladič, až 400 mm dlouhé karty a co se týče chlazení, vepředu je místo pro dva 120/140mm ventilátory, vzadu pro jeden 120mm, vlevo pro dva 120mm a vpravo pro tři 120mm (instalován je pouze jeden 120mm CoolForce, takže se nenechte mýlit fotografiemi). Právě doleva nebo doprava budeme moci instalovat také radiátory vodního chlazení a zadní ventilátor je umístěn tak, aby co nejlée vyfukoval ven teplý vzduch od procesorového chladiče.





Rozměry skříně jsou 490 x 460 x 250 mm (Š x H x V) a hmotnost 11,68 kg, kterou tvoří ocel, hliníkový přední panel a vrchní temperované sklo, jež má být odolné vůči poškrábání. Dále se dočteme o magneticky přidržovaných prachových filtrech a předním panelu, kde jsou dva USB 3.0, jeden USB 3.1 typu C a audio jacky. Nad těmito porty jsou talčítka Power, Reset a příslušné LED a v dolní části předního hliníkového panelu máme také RGB LED pásek, jehož barvu si můžeme libovolně nastavit.

V listopadu má také tuto stříbrnou verzi následovat model vyvedený celý v černé barvě. Doporučená cena skříně je 250 eur včetně daně.

Zdroj: Hexus.net
reklama