reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nástup Sony PlayStation 4 Slim je na spadnutí

22.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Nástup Sony PlayStation 4 Slim je na spadnutí
Microsoft Xbox One S už je jako tenčí nástupce původního modelu v prodeji a brzy by se měla přichystat také konkurence v podobě Sony PlayStation 4 Slim. Na tuto novinku se už můžeme podívat. A co očekávaná PS4 Neo?
Xbox One S od Microsoftu už můžeme koupit i na našem trhu za cenu od cca 7.700 do 10.500 Kč v závislosti na kapacitě jejího pevného disku. Microsoft také společně s ní potvrdil, že si chystá výkonnou konzoli v rámci projektu Scorpio a samotné Sony zatím tuto výzvu nechalo oficiálně bez odpovědi. To už ale nebude trvat tak moc dlouho, neboť na 7. září byla v New Yorku naplánována konference "PlayStation Meeting" (začne v 9 večer našeho času) a předpokládá se, že Sony v zásadě spáchá to samé, co Microsoft. Jinými slovy uvede na trh tenkou PlayStation 4 Slim, která se od staré nebude v zásadě lišit a pak také odhalí více informací o PlayStation 4 Neo. Microsoft přitom ještě na jaře tvrdil, že na nějaké "polovičaté generace" herních konzolí konkurence ani nebude reagovat a pokud něco uvede na trh, bude to opravdu plnohodnotná generace. Nyní je zřejmé, že Microsoft se snažil mlžit a ve skutečnosti se po Sony (a naopak) opičí, než aby jedna firma s nadhledem a sebejistotou z povzdálí sledovala to, co dělá druhá.





Podívat se tak můžeme už na fotografie nové konzole, která je o poznání tenčí a zakulacená oproti ostře řezané původní PS4. Samotný The Wall Street Journal také informuje, že 7. září chce Sony představit dva nové modely, aby přitáhla pozornost "hard-core fanoušků i příležitostných hráčů" ke své videoherní platformě. V tomto případě je tak překvapivý nástup ne chystané výkonnější PS4 Neo, či jak se bude jmenovat, ale právě tenké verze, o níž se Sony doposud vůbec nezmínilo.





V souboji popularity poměřované počtem prodaných kusů vyhrává zcela jasně právě PlayStation 4, jehož prodeje jsou asi dvojnásobné, a otázka je, jak se na tom podepsal citelně vyšší výkon této konzole. Sony s Microsoftem to jistě ví lépe než my, a tak bude zajímavé sledovat i to, zda PS4 Slim nabídne i trošku vyšší výkon. Xbox One S má mírně přetaktované GPU, ale na hrách se to nepodepsalo tak, aby to uživatel dokázal ihned poznat. Spíše ale bude zajímavý souboj nových konzolí, jež budou bezpochyby zaměřeny také na VR, pokud ne na vyšší rozlišení, což by už bylo ideálně 4K.





Poslední vývoj prodejů ale ukazuje, že se věci začínají obracet, neboť za červenec se v USA prodalo více Xbox One než PS4, za což ale pochopitelně může právě nová tenčí verze, možná také systém Windows 10, ale spíše příznivé ceny balíčků.

Zdroj: Polygon
reklama