reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.11.2012, Jan Vítek, aktualita
Jak to tak vypadá, AMD po nástupu nových procesorů FX Series "Vishera" s jádry Piledriver (recenze) nepřipravuje pro příští rok žádného nástupce, který by přinesl pro Intel konkurenceschopnou architekturu. Taková zpráva nemůže potěšit snad...
Adam Marcinek | 5.11.201221:02
Užívateľ Tom1122 je zrelí na psychiatrii. Trinity je dobre pouze pro hodné malou skupinku zakazniku. Levny Celeron, Pentium s Radeonem 6670 udelaji majiteli úsmev na tvári pri pomyslení na Trinity, spotrebu to má katastrofalni a to nemluvim o Piledriveri v AM3 ... Nastupce Brazosu by naopak mel byt hit, hlavne s levnymi HP 655 nebo X Asusi. IGPU v procesorech Intel na kancelarskou práci bohaté postačuje, problém s anizotropnim filtrovanim byl vyresen. Haswell prinese reálny narust výkonu a v mobilnim segmentu použitá IGPU dozene AMD. Navic se provozni vlastnosti proste nedaji srovnavat. Do HTPC je nejlepší nizkoprofilovy Radeon 7750 nebo GT650 s procesormi Intel. At se AMD soústredí na SOC a GPU, v Desktopu im ujel vlak pokud se nestane zázrak.
Odpovědět0  0
Tom1122 | 6.11.201218:33
Nevím kdo tu má psychický problém.Méně fantazie a více realizmu.Intel se pokouší udělat použitelnou grafiku roky a pořád jim vychází stejný výkonnostní chudáček plácající se dalece za grafickým chvostem AMD.Možná u vás svítíte svíčkami a topíte bůch ví čím :­).ale argumentovat spotřebou je komické.Nevím kde byli tito křiklouni v době Prskotu 4,nedej bože Pentia D a Thermi:­)Tedy,běžného uživatele spotřeba vůbec nezajímá a pokuď BOX chladič nemá problém CPU uchladit neřeší ani teploty.
Haswell muže být dobrý,ale také to může být totální propadák.
Odpovědět0  0
Adam Marcinek | 6.11.201220:34
Pane ste úplne mimo ... V dobe tehle procesoru energie nestala zdaleka tolik čo dnes, navic lepší provozni vlastnosti znamenaji delsi životnost a vetsi komfort. Neni to rozdil jednotek wattu ale dvounasobna spotreba. AMD má na malé aby nekrachlo a jejich výrobky až na zminene Dedikovane GPU spolecne s Bobcatem stojí za ho*no. Absolútne nemáte poneti co lidé chteji a mnoho jich už dnes hledi práve na energetické nároky ... Kazdy s rivalu mel svoje obdobi, ted ho proste má Intel a určuje pohyb trhu ... Taktez koriguje vstup nových technológií a Haswell určite nebude propadak. Architektúra Core je veľmi vydarená, Haswell je dalsim remakem. Tim Vaším fanatizmem, prekroucenymi nazormi ­(Jasne mi to pripomína jeden nejmenovany web kde blbnou lidi až mi je do plaču ­) si utrete p*del a neotravujte v diskusi. Buhvi kolík Vám za to platí, nebo jste opravdu zrelí k lekárskemu vyšetrení ...
Odpovědět0  0
Tom1122 | 5.11.201214:18
Opravdu? Nesmysl.APU jsou více jak povedené. V grafikách má AMD +­- 1­/2 roku náskoku před konkurencí která je horko těžko dohání. nV. teprve nedávno přinesla na trh celou řadu a AMD má na dohled již HD8xxx.
FX dnes není pro AMD priorita,bohužel.
Odpovědět0  0
Talklive | 5.11.201214:44
Lenze to APU ­(mimo low­-cost Brazos­) je pre vacsinu zbytocny produkt. Vykon grafickej casti je na hry aj tak nedostatocny a na vsetko ostatne vratane multimedii staci vykon grafiky na urovni HD v Inteli. Nehovoriac o tom, ze APU nezodpoveda cene, najvyssie modely sa absolutne neoplatia a maju vysoku spotrebu.

Keby boli tak podarene tak nie su z nich leziaky na skladoch. APU Liana sa doteraz AMD nevie zbavit a to ho uz x­-krat zlacnovala, tak isto skonci aj Trinity. Ako tak to dava zmysel v lacnych mobilnych zariadeniach, v desktope uplny nezmysel a prepadak. Predaje tvori Brzos, kde tazi z predaja lacnych notebookov. Vsetko ostatne je na pokraji rentability.

A graficke karty? Doteraz AMD tazi este z ATi technologii a pri aktualnom vyvoji kedy prepusta inzinierov sa da ockavat stagnacia aj vo vyvoji grafik. Straca to perspektivu.

Pre firmu su podstatne predaje a to, aby bola schopna prezit, AMD sa potaca v problemoch a cervenych cislach. Ak je firma v strate tak sa neda ocakavat zvysovanie kvality v buducnosti, nema na adekvatny vyvoj, urcite nie tej blizskej.
Odpovědět0  0
Tom1122 | 5.11.201215:55
Právě naopak.APU jde primárně do mobilní oblasti.Tam není výkon priorita čislo jedna.Dostupnost na desktop je příjemná bonus do HTPC skoro ideál.Grafická část procesorů je u Intelu odpad.Sice pomalu se zlepšující,ale odpad.
Ono je to spíše tak že drtivé většině smrtelníků stačí výkon FX zdaleka na vše.CPU dávno není brzdou PC.Pokuď se nepočítá Highend grafických karet které může opravdu FX již limitovat.Na druhou stranu FX8350 je jenom nírně upravený a nárusty ve hrách jsou více jak slušné.
Přestaň laskavě opakovat blábol o neprodejnosti Liana.Klesá celý trh,tedy klesají prodeje prakticky všem.Co má říkat nVidie s takovou Tegrou od které utíká kdo může a do nových dražších tabletů nasazují lepší konkurenci.
Odpovědět0  0
Talklive | 5.11.201212:20
Problem AMD ­- snazi sa mat siroky zaber a pokryt cele spektrum a pritom nic nedokaze urobit poriadne. Nech oseka portfolio a sustredi sa na nieco, co vie dotiahnut do uspesneho produktu. Tymto postojom sa AMD podoba na garazovu firmu vyrabajucu vsetko pre blsi trh, nema nato, aby kvalitativne dokazala vytvorit produkty v sirokom spektre. AMD by malo robit menej veci, ale poriadne, zatial sa namiesto toho do vsetkeho pusta a poriadne urobit nevie nic.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.