reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC ohlásil MultiSync P242W s panelem AH-IPS

23.4.2013, Jan Vítek, aktualita
NEC ohlásil MultiSync P242W s panelem AH-IPS
Řady 24" monitorů nyní doplňuje nový monitor MultiSync P242W od firmy NEC, který přijde konkrétně v podobách P242W-BK a P242W-BK-SV. Jedná se o "základní monitory pro profesionály", který je určen pro designování webových stránek a vůbec...
Řady 24" monitorů nyní doplňuje nový monitor MultiSync P242W od firmy NEC, který přijde konkrétně v podobách P242W-BK a P242W-BK-SV. Jedná se o "základní monitory pro profesionály", který je určen pro designování webových stránek a vůbec práci s grafikou. Za svou cenu ale samozřejmě nemohou nabídnout ty nejlepší vlastnosti, i když zrovna levné také nejsou. Prodávat se začnou v příštím měsíci s předpokládanou koncovou cenou 749 a 999 USD.





NEC slibuje, že bílými LED podsvícený panel AH-IPS bude mít typickou spotřebu 29 W, přičemž se zde využije také senzor okolního osvětlení. Dále se dočkáme široké nabídky rozhraní, kam patří DisplayPort, DVI-D, HDMI a D-Sub a pak tu je USB s funkcí DisplaySync Pro KVM, která umožní pracovat na dvou počítačích jen s jednou klávesnicí a myší. Porty USB na vestavěném hubu jsou zde tři a pro zmíněnou funkci se využívají pochopitelně dva.





Model MultiSync P242W-BK-SV je doplněn o možnost harwarové kalibrace barev s využtitím sondy NEC SpectraView II (pracuje se systémy Windows a Mac OS). A co se týče specifikací, pak tu máme nativní rozlišení 1920 x 1200, kontrast 1000:1, jas 350 nit, 99,6% pokrytí prostoru sRGB a 75,2% NTSC, 14bit 3D programovatelné LUT, pět nastavitelných profilů Picture Mode, ergonomický stojan s nastavitelnou výškou, Pivotem, atp.

Dále nám nové NEC MultiSync umožní využít funkce PiP a PbP pro zobrazení obrazu v obraze či dvou obrazů vedle sebe (čili nezávislé zdroje signálu) a mají certifikaci Energy Star 6.

Zdroj: techPowerUp
reklama