reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.12.2020, Jan Vítek, aktualita
Tento rok přinesl nečekaný vývoj v polovodičovém průmyslu, který byl značně poznamenán dopady covidových karantén. Ty na jednu stranu přinesly problémy týkající se výroby a na druhé straně znamenaly vyšší poptávku po elektronice. 
Eskymak (1057) | 23.12.20209:26
Však je dobře, že ceny půjdou nahoru. Třeba trochu zpomalí nesmyslné plýtvání. Dnes je elektronika prakticky zadarmo, skoro každý si může dovolit mít minimálně jeden počítač v kapse, nespočet počítačů doma a vše to jednou za pár let zahodit a koupit nové.
Odpovědět2  1
xmarek (63) | 22.12.202021:01
Chci něco? Tak to logicky: http:­/­/bit.ly­/2AfrSJW budu mít. Neexistuje pochybnost, neexistuje argument nejde. A informace tohoto typu je ... ANO LEŽ.
Odpovědět0  6
honza1616 (3625) | 22.12.202023:37
co to sem cpeš ?
Kristova noho, už mu dejte ban, dle profilu sem ani nic jiného nepřidává
https:­/­/www.svethardware.cz­/xmarek­/ctenar­/komentare/
Odpovědět4  0
nobloch (25) | 22.12.202012:34
A nebo výroba čipů do vakcín zabrala všechny volné výrobní kapacity ;­-)
Odpovědět8  1
wrah666 (6205) | 22.12.202019:53
Kdo ví. Podle mě je ­"ovládání čipem­" scifi, na to nemáme technologii. Ale určitě bychom zvládli třeba sledování. Přes vhodná místa ­(třeba vstupy do veřejné dopravy­) smyčku drátu a čip se na principu NFC sám spustí a ohlásí sériákem. A i pokud je to jen kradlácká akce s cílem nahrabat si, ­(což je pravděpodobnější­) tak se nehodlám zůčastnit. A­) ­"nemoc­" kde si 75% ­"nakažených­" ani nevšimne, že je nemocná? Kde 75% z toho zbytku má normální rýmu? Kde je 100% zemřelých lidí ve skutečnosti chronicky nemocných dlouhé roky? A za druhé, kde při ­"očkování­" vezmou v přímém přenosu ­"zcela zdravou­" vrchní sestru z nemocnice a ona po chvilke dostane anafylaktický šok? Ale totální.. Stihla jen říct, že se jí točí hlava a složila se jak hadrová panenka. Kdyby nebyl okolo lékařský personál, tak je za pár minut mrtvá, z tohoto stavu se člověk sám neprobere. ­(a podotýkám, pravost události nerad, ale potvrdil výrobce ­"vakcíny­")
Odpovědět3  5
CooliPi (378) | 23.12.202016:41
V zasade ­"ovladani cipem­" je o tom identifikovat strojne jednotlivce. V Evrope mame takovou verzi jiz od Hitlera, prukazy, doklady, bumazky atd. Proste neco, co si vymysleli nahore, aby tim mohli ty dole ovladat ­- ve smyslu jednoznacne identifikovat a znemoznit jim zit ve spolecnosti, kdyz jsou na cerne listine. Vlastne to tu bylo drive i pred Adolfem, protoze ruzne ty povoleni od panovnika poddanym nebyly nic jineho.

Ve Spojenych Statech kde tyto vymozenosti ti nahore nemaji se logicky snazi ti dole zabranit aby nejakym zpusobem doslo k omezeni svobody ­- zotroceni obyvatelstva prave jednoznacnou identifikaci a de facto zivotem ­"na povoleni­", protoze nic jineho tyhle identifikacni prukazy nejsou.

Je to proste o touze oligarchie mit dalkove ovladani na obyvatelstvo. Ovsem od doby, co se vsude instaluji kamery a vyhodnocuji se tvare je vlastne tahle technologie dost zbytecna, protoze treba NFC ma strasne kratky dosah, ale kamera uvidi celou ulici najednou. Vzpominam jak jsem cetl, ze NSDAP melo v kazde ulici udavace. No tak s kamerami a takzvanou umelou inteligenci jsme jen v miliardkrat vykonnejsi variante tehoz. No kouknete na Cinu, Palestinu ­(ktere rikaji Izrael­) jak to tam jedou.

Driv clovek pogtreboval mit vytetovane cislo na ruce, aby ho mohli tridit. Dneska staci mit svuj vlastni ksicht, aby vsichni nahore vedeli, kde se nachazi.

Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.