reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejsledovanější video na YouTube překonalo 10 miliard zhlédnutí

14.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Nejsledovanější video na YouTube překonalo 10 miliard zhlédnutí
Gangnam Style bylo první video, které na YouTube překonalo hranici jedné miliardy zhlédnutí. Zdaleka ale není tím prvním, které překonalo 10 miliard. To se povedlo dětskému videu Baby Shark Dance.
Platforma YouTube je domovem pro obrovské množství videoklipů. Drtivá většina propadne, některé se ale virálně šíří a dosahují extrémně vysokých počtu zhlédnutí. Asi mnoho lidí si pamatuje první překonání hranice 1 miliardy zhlédnutí, což se povedlo korejskému videoklipu Gangnam Style od PSY. I když od té doby získalo ještě několik miliard, s nynějším počtem 4,3 miliardy zhlédnutí se dokonce nedostalo ani do Top 10 a musí se spokojit s 11. místem. Máme zde ale první video, které překonalo další kulatou hranici, tentokrát 10 miliard zhlédnutí.
 
 
A světe div se, za videoklipem opět stojí Jižní Korea. Znovu jde o hudební video, tentokrát je to ale video pro děti. Jmenuje se Baby Shark Dance od Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories a na YouTube bylo nahráno v červnu 2016. V listopadu 2020 se stalo nejúspěšnějším klipem na YouTube a tím zůstává dodnes. Pro zajímavost, na druhé místě je Despacito (Luis Fonsi), tento klip zatím nasbíral 7,7 miliardy zhlédnutí.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama