reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Německá taxislužba s Teslami začala přijímat platby Dogecoinem

9.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Německá taxislužba s Teslami začala přijímat platby Dogecoinem
Zatímco svými tweety o kryptoměnách si Elon Musk nadělal v poslední době hodně nepřátel, jsou zde stále i jeho fanoušci. Mezi ně patří i jedna německá taxislužba, která využívá vozy Tesla a přijímá i platby kryptoměnami. Nově i Dogecoinem.
Kryptoměnám se vyčítá, že jsou používány zejména k nelegální činnosti, jejich těžba spotřebovává mnoho elektřiny a zdržuje hardware, hodně často se zmiňuje, že se nikde nepoužívají k běžnému platebnímu styku. To se ale postupně mění. Salvádor nedávno oznámil, že chce zavést Bitcoin jako oficiální platidlo a návrh dnes prošel, německá taxislužba Tesla Taxi Aschaffenburg už přijímá platby i pomocí vybraných kryptoměn. Majitel Stefan Müller je očividně fanouškem Tesly a poslední kontroverzní kroky Elona Muska mu asi až tak moc nevadí, přestože napomáhají kryptoměnám padat na hodnotě.
 
Dogecoin logo
 
Tato taxislužba totiž přijímá vedle hotovosti a klasických platebních karet také kryptoměny. Dosud to byl Bitcoin a Ethereum, nicméně nově se k těmto kryptoměnám přidal i Dogecoin. Jak říká sám majitel, sice si už Teslu pomocí Bitcoinu koupit nemůžete, ale jízdu v ní ano. Taxislužba má dva vozy, Model 3 z roku 2019 a 75kWh akumulátorem a o něco starší Model S z roku 2016 s 90kWh baterií. Ta má i klasickou taxikářskou barvu tzv. slonové kosti.
 
Zákazník tak může před, během nebo po jízdě zaplatit ze své kryptoměnové peněženky, případné poplatky za převod ale platí on. Inspirací byl Müllerovi jeho syn, který byl ovlivněn Elonem Muskem a do Dogecoinu investoval.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama