reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Newegg začal přijímat "mememěnu" Dogecoin

20.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Newegg začal přijímat "mememěnu" Dogecoin
Internetový mem Doge se objevil už v roce 2013 a stejně jako jiné memy začal žít svým vlastním životem, ovšem to v tomto případě vyústilo ve velice populární altcoin zvaný Dogecoin. A právě ten nyní začal přijímat obchod Newegg. 
Newegg není mezi internetovými obchody žádná lehká váha, zvláště pokud jde o počítačový hardware a samozřejmě není náhoda, že si po Bitcoinu vybral jako další kryptoměnu, kterou přijímá jako platidlo, právě Dogecoin. Tento altcoin přitom vznikl původně jen jako vtip dvou softwarových inženýrů, jenomže tento vtip dnes patří mezi nejvýznamnější kryptoměny světa a těžko bychom našli takovou, která by v posledních dnech tak moc rostla, zvláště když Bitcoin i Ethereum jdou v těchto dnech spíše dolů. Dogecoin tak aktuálně prudce posiluje, ale i tak je ceněn jen na cca 39 centů, takže rozhodně má kam růst. 
 
 
A vypadá to, že Dogecoin bude dále posilovat, neboť dnes obchod Newegg ohlásil, že prostřednictvím BitPay začal vedle Bitcoinu akceptovat právě i tuto měnu, což s sebou samozřejmě nese možná úskalí týkající se dalších poplatků a také obecně delší doby, kterou platba oproti využití debetní či kreditní karty zabere. Newegg také upozorňuje, že v případě platby Dogecoinem a následného vrácení zboží zákazník nedostane nazpět peníze ani Dogecoiny, ale dárkový poukaz. 
 
Dogecoin tak rozhodně není světová dvojka mezi kryptoměnami, takže proč si Newegg po Bitcoinu vybral právě ji? Andrew Choi (sen. brand manager, Newegg) zmiňuje právě prudký růst hodnoty Dogecoinu, který je opravdu výjimečný a má se za to, že jde především o práci redditové skupiny zvané SatoshiStreetBets. Ze strany Newegg tak půjde nejspíše i o marketingový tah, jak si trošku zaháčkovat komunitu Redditu a využít jejího odhodlání tlačit hodnotu Dogecoinu vzhůru. 
 
Zdroj: Newegg


reklama